5 beneficii surprinzatoare ale consumului moderat de bere

Cercetarile arata ca un consum moderat de bere, dar si de vin rosu, este cu adevarat benefic. Mai mult, bauturile slabe, cum sunt berea si vinul, sunt mult mai bune pentru organism, comparativ cu cele tari, care au o concentratie mare de alcool. Iata 5 beneficii surprinzatoare pe care le aduce Berea:

Distribuie pe:

fara descriere


Scade colesterolul
Berea neagra este mult mai sanatoasa decat cea blonda, aceasta fiind o foarte buna sursa de fibre solubile care au capacitatea de a reduce colesterolul de tip LDL (rau) si prin aceasta pune la adapost inima de afectiuni vasculare. Berea neagra are 3,5 grame de fibre solubile, in 500 de mililitri. Necesarul de fibre pentru un adult este de aproximativ 5 grame pe zi pentru a reduce nivelul colesterolului cu 5 la suta. Ca un beneficiu suplimentar, hameiul si maltul furnizeaza o serie de antioxidanti benefici pentru inima.

Previne inflamatiile
Berea este una dintre bauturile care previn si combat procesele inflamatorii. Beneficiul revine compusilor amari din hamei care au un puternic efect anti-inflamator.

Sustine rinichii si previne osteoporoza
O serie de compusi din hamei care se regasesc in bere au proprietatea de a reduce eliminarea calciului din oase ceea ce reduce riscul aparitiei calculilor renali, la barbati, iar la femei previne osteoporoza. Se cred ca un pahar de bere pe zi este suficient pentru a beneficia de aceste efecte.

Remediu natural pentru piele
Adauga 500 de mililitri de bere neagra in apa de baie si vei avea o caleexcelenta prin care combati efectele psoriazisului, dar si a altor suferinte cronice ale pielii.

Tine oasele sanatoase
Berea este un prieten al oselor puternice. Secretul este siliciul, un mineral care stimuleaza productia de colagen. Colagenul este o proteina care determina cresterea densitatii oaselor si pastreaza articulatiile flexibile. Cele mai bune tipuri de bere sunt cele care sunt facute cu malt de orz. Aceasta bere previne foarte bine si osteoporoza.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate