5 caracteristici importante ale unui uscător de rufe

Uscătorul de rufe este cel mai nou membru al grupului foarte select de electrocasnice de care nu ne putem lipsi, rolul său practic convingând tot mai multe persoane să își achiziționeze un astfel de aparat.

Autor: Amalia Florea

Există o mulțime de motive pentru care ai putea avea în vedere achiziția unui uscător de rufe, acesta oferind un număr foarte mare de avantaje, însă trebuie totodată să oferi multă atenție alegerii pe care urmează să o faci.

Vei găsi o mulțime de uscătoare de rufe în ofertele magazinelor online, așa că este foarte important să faci o alegere cât mai bună. Pentru a te putea bucura de toate avantajele pe care un uscator de rufe le poate oferi, trebuie să achiziționezi un model performant.

Dar cum să alegi un uscător de rufe performant?

Îți vom prezenta 5 caracteristici pe care ar trebui să le urmărești la uscătorul de rufe dorit, iar astfel alegerea finală nu poate fi greșită. Iată care sunt acestea:

Capacitatea de uscare

Este cel mai important aspect ce ar trebui să te intereseze atunci când îți achiziționezi un uscător de rufe. Dacă îți propui să poți usca o cantitate mare de rufe în același timp, va trebui să ai în vedere un uscător de rufe cu capacitate mare.

Cele mai multe uscătoare de rufe au o capacitate de 7-8 kg, însă vei găsi și modele cu o capacitate mai mare de 8 kg. Alegerea o vei face în funcție de propriile necesități. Astfel, dacă de regulă speli o cantitate mare de rufe, atunci un uscător cu capacitate de 10 kg se va dovedi a fi o alegere inspirată.

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

De asemenea, nu ar trebui să alegi un uscător cu o capacitate prea mare, atât timp cât speli o cantitate mică de rufe. Iar asta deoarece, în cea mai mare parte a cazurilor, capacitatea de uscare influențează prețul final al uscătorului.

Numărul de programe

La fel precum mașinile de spălat rufe, uscătoarele au un număr mai mare sau mai mic de programe de uscare. Fiecare program a fost gândit pentru o categorie anume de rufe, iar cu cât vei avea la dispoziție mai multe programe, cu atât îți va fi mai ușor să îți usuci articolele vestimentare în cele mai bune condiții.

Astfel, recomandarea noastră este să ai în vedere achiziționarea unui uscător de rufe cu un număr cât mai mare de programe. Sigur le vei folosi pe toate și le vei găsi ca fiind foarte utile.

Consumul

Apoi, ar trebui să oferi atenție consumului pe care uscătorul de rufe îl are. De regulă, îți poți da seama cu ușurință dacă un aparat electrocasnic are un consum mare sau nu în funcție de clasa energetică a acestuia.

Conform noilor reglementări, clasa energetică A garantează cel mai mic consum de energie electrică. Prin urmare, ar trebui să îți achiziționezi un uscător ce a fost notat cu o clasă energetică superioară, astfel încât costurile de pe facturile pentru energie electrică să nu crească foarte mult.

Chiar dacă un uscător care consumă puțină energie electrică are un preț mai ridicat, merită să investești mai mult, deoarece investiția va fi recuperată prin economiile pe care le vei face de-a lungul timpului.

Senzor de uscare

Uscătoarele de rufe performante dispun de senzori și sisteme inteligente cu ajutorul cărora analizează gradul de umiditate al rufelor introduse la uscat, iar astfel este setată durată optimă a programului. Prin urmare, nu numai că rufele vor fi perfect uscate, ci totodată nu vor fi supuse la temperaturi ridicate mai mult decât au nevoie. Totodată, un astfel de sistem se dovedește a fi foarte eficient și din punct de vedere al consumului de energie.

Nivelul de zgomot

În final, cea de-a 5-a caracteristică ce ar trebui să te intereseze atunci când îți achiziționezi un uscător de rufe este reprezentată de nivelul de zgomot pe care acesta îl produce. Sigur nu îți dorești ca uscătorul de rufe să fie prea gălăgios, prin urmare ar trebui să alegi un model cu un nivel de zgomot cât mai redus.

Nu îți va fi dificil să găsești un astfel de uscător. Poți verifica oferta de pe Demax, iar dată fiind varietatea mare de modele, cu siguranță vei găsi cu ușurință un uscător care să îndeplinească toate cerințele tale.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Războinicii câștigă jocul de recompensă, după ce ajung la ștafetă. Andrei: "Am mâncat din Faimoși"

Apropieri ciudate între doi Faimoși, pe plajă, la Survivor. S-a aplecat pe el și camerele au surprins tot

Sorin explică de ce a dat un pas înapoi în "războiul" cu Albert: "Nici măcar nu am spus numele lui". Ce strategie are războinicul

Dana Budeanu, declarații despre vaccin: „Nu mă voi vaccina niciodată”

Calendar Ortodox 14 mai 2021. Unul dintre cei mai mari sfinți vindecători ai Ortodoxiei

SCANDAL MONSTRU! Final de drum pentru Gabriela Cristea și Tavi Clonda! Ce s-a întâmplat este complet neașteptat

Istoria secretă. 40 de ani de la singurul zbor în spațiu al unui român. Dumitru Prunariu: Mi-a fost frică

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies