5 efecte psihologice care afectează comportamentul uman

Care sunt situațiile în care funcțiile creierului sunt afectate. Organismul ar trebui expus cât mai puțin la ele.

Autor: Alexandra Nistor

In articol:

Ce sunt efectele psihologice și cum afectează ele percepția umană în unele situații.

Comportamentul uman este pus uneori în situații în care este stimulat într-un mod eronat, iar de aceea lucrurile degenerează și capătă o anxietate cu care omul se confruntă o perioadă îndelungată de timp. Iată mai multe detalii.

Efecte psihologice care afectează comportamentul uman

Efectul de ancorare

Acest efect psihologic se referă la gândirea în ansamblu, dincolo de aparențe. Termenul de ancoră este asociat, întrucât oamenilor le este mai ușor să evalueze un bun material dacă văd prețul inițial, chiar dacă este greșit. Această practică este folosită de magazine, care afișează o etichetă cu un preț de două ori mai mare decât cel real, pentru a face oamenii să creadă că reducerea lor este de neratat.

Paradoxul alegerii

Efectul se referă la creierul uman în momentul în care are de ales mai multe variante într-o situație, însă acesta mereu va alege cu o mai mare greutate produsul dorit.

De exemplu, unele persoane regretă în momentul în care au cumpărat ceva că nu au ales celălalt model. Paradoxul se datorează faptului că, deși decizia finală este cea mai bună pentru voi, creierul va fi întotdeauna nemulțumit de parcurs.

Citeste si: Oana Roman, primele declarații după ce s-a aflat că nu a fost invitată la botezul copilului lui Pepe- kfetele.ro

Citeste si: Și-a cumpărat vechimea în muncă cu o sumă uriașă. Femeia din Iași care a făcut asta a muncit în străinătate- bzi.ro

Citeste si: Pictura pe numere cu pisici, o activitate deopotrivă relaxantă și amuzantă

Polii care se atrag

După cum spune și numele, efectul psihologic se referă la oamenii care sunt împreună, dar sunt atât de diferiți. Acei oameni mereu găsesc o cale de a se iubi necondiționat și de a-și manifesta sentimentele, întrucât personalitățile atât de diferite îi determină să pluseze cu calitățile unul altuia. Perfecțiunea este repulsivă și greșelile sunt atractive.

efecte psihologice care afecteaza comportamentul uman

Iată 5 modalități prin care creierul tău se autosabotează

[Sursa foto: PixaBay]

Corpul negativ

"Corpul negativ" este un proces mai personal și mai sentimental pentru persoanele care suferă de acest efect. Procesul se referă la perspectivele și gândurile negative pe care unele persoane le au despre ele. Mai exact, o persoană crede că este mai puțin plăcută în societate și de aceea viața socială și personală o consideră un eșec. Specialiștii spun că efectul psihologic este cel mai des întâlnit la persoanele atractive, tocmai pentru că fizicul nu contează atât de mult.

Citeste si: Noua definitie a relaxarii: gelul de masaj cu ulei CBD

Frica de frumusețe

Ultimul efect psihologic  se referă la oamenii care sunt mai timizi să se așeze lângă alții mai frumoși decât ei, în restaurante, autobuzuri sau altele. Emoția pe care aceste persoane le simt se datorează prin frica de comparație, personală sau colectivă, a oamenilor din jur. Din cauza acestui motiv, unii oameni vor fi retrași și nu se vor avânta să se asociezi cu persoane poate mai dezvoltate decât ei.sursă: adevarul.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cristina Spătar, operată de urgență! Boala artistei nu mai suporta amânare: „Durerile erau foarte mari”

Cele mai altruiste zodii. Vezi nativii care se sacrifică mereu pentru binele celorlalți

Sfântul Andrei 2022. Ce semnificație are sărbătoarea ocrotitorului României

5 zodii vor străluci mâine și vor începe o ascensiune în carieră

Veste cumplită pentru proprietarii de APARTAMENTE! Se întâmplă chiar acum în ROMÂNIA

“Am legat-o de mașină să nu o mai tragă alții.” Culiță Sterp, mesaj pentru internautul care l-a ajutat după accidentul rutier

Cum scapi rapid de mirosurile de mâncare după gătit. Metode simple de neutralizare

Tragedie pentru un cunoscut antrenor de fotbal. A anunțat pe Facebook că i-a murit fiica de 21 de ani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies