5 exemple de joburi la care poți să aplici fără diploma de Bacalaureat

Care sunt joburile la care poți aspira dacă nu ai promovat examenul de Bacalaureat?

Joburi la care nu ai nevoie de diploma de Bacalaureat
Joburi la care nu ai nevoie de diploma de Bacalaureat[Sursa foto: MediaFax Foto]
Autor: Loredana Dobre

In articol:

Tinerii care nu au promovat examenul de Bacalaureat se pot angaja în mai multe domenii precum vânzări, producție sau logistică, susține Raluca Peneș, coordonator de resurse umane la Smartree, pentru Mediafax.

Joburi la care nu ai nevoie de diploma de Bacalaureat

De asemenea, elevii care nu au diploma de Bacalureat după terminarea liceului pot urma cursuri de calificare de scurtă durată și pot lucra în saloane de înfrumusețare sau în domeniul HORECA.  „Chiar dacă nu au diplomă de bac, se pot angaja în vânzări, în primul rând. Când spun vânzări, mă refer la casiere și vânzători pe raion.

Citeste si: Calendar BAC 2021, sesiunea de toamnă. Cum se va desfășura a doua sesiune de Bacalaureat 2021, din perioada august- septembrie

Se mai pot angaja în logistică, tot ce înseamnă partea de manipulare marfă, gestiune, chiar agent de pază. Partea de producție este o industrie care are nevoie de forță de muncă, nu neapărat calificată și nu neapărat cu bac.

(…)Sunt companii, câteva call-center-uri, care angajează fără bac. Nu sunt foarte multe companii, depinde de profilul angajatului”, a explicat Raluca Peneș, reprezentant al Smartree, companie care activează pe piață de externalizare a serviciilor de salarizare și administrare de personal.

Joburi la care nu ai nevoie de diploma de Bacalaureat

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Casieri

  • Studii : diploma de absolvire liceu
  • Salariu: aproximativ 1.000 lei, plus bonusuri din vânzări

Candidatul ideal trebuie să aibă cunoștințe de contabilitate primară, să fie o persoană organizată. De asemenea, să aibă cunoștințe de operare computer și abilități de comunicare. Limbile străine constituie un avantaj.

Operator call-center

Citeste si: S-a dat startul înscrierilor pentru a doua sesiune de Bacalaureat 2021. Documentele de care au nevoie candidații

Candidatul ideal trebuie să aibă cunoștinte operare computer, cunoștințe limba străină, abilități de comunicare și negociere, capacitatea de a lucra în echipa, orientare spre client, capacitate de adaptare la program prelungit. Experința în relații publice poate constitui un avantaj, alături de cunoșterea unor limbi străine de circulație restrânsă.

Lucrător comercial

  • Studii: diploma de absolvire liceu
  • Salariu: aproximativ 1.200 lei, plus bonusuri din vânzări

Candidatul ideal să aibă  abilități de vânzare și de gestiune, cunoștințe despre promovarea mărfurilor, întreținere și aranjare marfă, fără antecedente penale, atenție distributivă, capacitate de a munci în echipă. Constituie un avantaj cunoașterea mai multor limbi străine.

Agenți de pază

  • Studii: 8/10 clase
  • Salariu: minim pe economie

Candidat ideal trebuie să fie fără antecedente penale, apt fizic și psihic și să aibă disponibilitate de lucru noaptea și în weekend.

Ospătari

  • Studii: diploma de absolvire liceu
  • Salariu: aproximativ 1.000 lei, plus bonusuri care pot dublă sau triplă salariul

Citeste si: Klaus Iohannis a participat la ședința de Guvern: „Singurul tren către un drum mai bun este educația”

Candidatul ideal să aibă experiență în domeniu, disponibilitatea de a lucra și în ture de noapte și de a participa la evenimente în week-end, punctualitate, cel puțin o limba străină (engleză), aspect fizic plăcut, prezența agreabilă. Constituie un avantaj absolvirea unui curs de ospătar sau a liceului cu profil industrie alimentară.

 

SURSE: Mediafax.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Adevărul despre noaptea în care Albert Oprea ar fi sărutat-o pe Maria Chițu în somn! Ce este, de fapt, între cei doi foști concurenți de la Survivor România: „E o chestie bolnavă”

Calendar BAC 2021, sesiunea de toamnă. Cum se va desfășura a doua sesiune de Bacalaureat 2021, din perioada august - septembrie

Raluca Turcan vorbește despre cum ar putea fi folosit certificatul COVID:„În instituțiile publice trebuie să fie pașaport de acces la muncă”

Ziua de mâine va aduce rezolvarea problemelor pentru 7 nativi

ȘOCUL ANULUI despre Pfizer! Experimentul făcut în direct în România

BOMBA! Relație sexuala secretă între Denise Rifai și Mihai Bendeac. Detalii incendiare ies la suprafață

BOMBĂ! DISPARE FACEBOOK. Mișcarea pregătită în secret de Zuckerberg

Chin nesfârșit pentru o mare campioană a României: ”Izolare și abuz de medicamente. Simt că-mi pleznește inima și nu mai pot merge”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies