5 jocuri de societate pe care le poți redescoperi în acest an


In articol:

Jocurile de societate reprezintă o modalitate ideală de petrecere a timpului liber alături de membrii familiei și de prieteni. Dincolo de efectele benefice avute asupra psihicului, prin care este alungat stresul, ele stimulează creativitatea și gândirea strategică.

În multe cazuri, farmecul este sporit și de faptul că aceste jocuri implică și norocul, într-un grad mai mic sau mai mare.

Suspansul este și el un ingredient de bază din rețeta de succes, pentru că nu știi care este următoarea mutare a echipei adverse, sau ce carte vei extrage din pachet, sau care va fi rezultatul după ce dai cu zarul.

În continuare, îți prezentăm 5 jocuri de societate pe care le poți descoperi în acest an, dacă le-ai mai jucat. În cazul în care nu le-ai jucat, îți recomandăm să le încerci, pentru că te distracția este garantată.

MONOPOLY

Inventat în 1934 în Statele Unite ale Americii, este unul dintre cele mai populare jocuri de societate în toată lumea, existând și în varianta pentru copii. A fost vândut în sute de milioane de exemplare, dar se poate juca gratis și online. Marginea tablei de joc este împărțită în pătrățele reprezentând domenii imobiliare cu valori diferite sau spații cu diverse recompense/provocări.

Jucătorii (între 2 și 6) primesc toți același buget. Fiecare dă cu zarul și, în funcție de rezultatul aruncării, mută personajul de care este reprezentat pe tablă. De exemplu, dacă cineva dă 4, avansează cu personajul patru pătrățele. Jocul se termină atunci când unul dintre participanți adună toți banii de la ceilalți.

Citeste si: Vasilică Ceterașu și-a întrebat soția la TV cu câți bărbați s-a iubit înainte să fie cu el. Răspunsul Amaliei este surprinzător- bzi.ro

REMI

Acest joc își are originea în secolul al XVIII-lea, fiind inspirat din jocul chinezesc Khanhoo. S-a răspândit apoi în Mexic, India și Statele Unite ale Americii, ajungând ceva mai târziu în Europa și, implicit, în România. Inițial erau folosite cărți de joc, care au fost înlocuite cu timpul din piese de lemn.

Participanții primesc câte 14 piese (cu excepția celui care dă primul o piesă jos, căruia îi revin 15), pe care le așază pe o tăbliță de lemn.

Fiecare piesă are o valoare. Obiectivul jocului este ca fiecare participant să formeze terțe sau suite, pe care să le etaleze. Câștigă cel care își etalează toate piesele de pe tabla de joc. Se poate juca și remi online pe bani, împotriva unor parteneri aflați chiar și pe alte continente. Se spune că este cel mai popular joc de societate în care nu se folosesc zaruri.

TABLE

Este poate cel mai practicat joc de societate în România. Spre deosebire de Monopoly și de Remi, numărul jucătorilor este restricționat la doi. Un participant are 15 pool-uri de culoare deschisă, iar celălalt participant are 15 pool-uri de culoare închise. Sunt folosite două zaruri care au pe cele șase fețe de la unu la șase puncte. Jucătorii dau pe rând cu zarurile. Valoarea aruncării indică numărul de unități (triunghiuri înguste) cu care poate avansa un pool.

Obiectivul jocului este să aduci toate piesele în “casă” (în partea de tablă din dreptul tău), apoi să le scoți afară. Primul care scoate toate piesele afară câștigă „linia”. O partidă este formată din trei linii. Este un joc în care norocul contează foarte mult, dar are importanță și strategia aleasă, pentru că există mai multe variante de a muta, după fiecare aruncare a zarurilor. Pe Internet, jocul de table se numește „backgammon”.

RĂZBOI

Este unul dintre cele mai simple, dar și cele mai distractive jocuri de cărți. Poate fi jucat chiar și de copii de 5 ani, care au învățat să compare cifrele. Cărțile sunt împărțite în mod egal între participați, iar fiecare pune jos câte o carte. Cine a pus cartea cu valoarea mai mare, ia toate cărțile de pe masă. În cazul în care cărțile au aceeași valoare, este „război”. Se pun pe masă un număr de cărți egal cu valoarea celor de la care a pornit războiul. Se compară, apoi, valorile ultimelor cărți puse pe masă de fiecare participant. Se joacă până când unul dintre participanți ia toate cărțile. Este un joc care ține strict de noroc.

SCRABBLE

Nu mai este un joc care depinde de noroc, ci de vocabular și de iuțimea minții. Scopul este să formezi cuvinte pe o tablă cu ajutorul unor litere înscrise pe jetoane. Fiecare literă are un anumit punctaj. Punctajul se multiplică în funcție de zona din tablă în care este folosită litera. Câștigă cine adună cel mai mare punctaj prin cuvintele formate, când nu mai este niciun jeton de folosit.

Așadar, cu numai cinci jocuri care încap în sertarul unui dulap, îți poți testa norocul și mintea, într-un cadru cât se poate de relaxant.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

A spulberat un om pe trecerea de pietoni! Șoferul, un băiat de bani gata, circula cu peste 150 km/h în centrul Iașului

Moment istoric pentru România! Prima bancnotă cu chipul unei femei va fi pusă în circulație din această toamnă

Adrian Streinu Cercel, dezamăgit de strategia autorităților în valul patru al pandemiei: „Am lălăit-o în stilul clasic românesc”

5 zodii vor începe un nou capitol în viața lor începând cu ziua de mâine

BOMBA dimineții de la PFIZER! Șeful companiei, anunț ÎN MIEZ DE NOAPTE

BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit! Este SCANDAL IMENS

Anamaria Prodan produce CUTREMUR în România. Imaginea care bagă frica în „amantele lui Reghe” . „Pe mine nu mă doboară nimic”

Femeia pe care Gigi Becali a impresionat-o în trecut: ,,M-a sunat să ne vedem la palat, să ne cunoaştem mai bine”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies