5 lucruri surprinzătoare despre câinele tău

Autor: Amalia Florea

In articol:

Câinii sunt animale de companie ideale, iubitoare și foarte devotate celor alături de care trăiesc.

Sunt jucăuși și veseli în cea mai mare parte a timpului și îți vor umple casa de bucurie și energie pozitivă. Dacă în familia ta a intrat de curând un cățel, ar fi interesant să afli câteva lucruri mai puțin știute despre aceste făpturi minunate. Am făcut o selecție a lucrurilor surprinzătoare despre câini:

Puii își țin coada nemișcată

Atunci când câinii sunt veseli și au chef de joacă, dau din coadă. Însă puii o țin nemișcată până aproape de o lună. Deci, dacă sesizezi acest lucru la puiul tău și îl interpretezi ca fiind un semn rău, de boală, e cazul să te liniștești. Puii sunt perfect în regulă atâta timp cât sunt hrăniți și îngrijiți corespunzător. Ceea ce trebuie să mai știi este că primul vaccin se face în jurul vârstei de 5 săptămâni. Dacă îndeplinești și această etapă, te asiguri că puiul este protejat.

Revenind la aspectul mișcării cozii,

din punct de vedere fizic, ei sunt capabili să o facă încă de la naștere, însă motivele pentru care încep să o facă mai târziu rămân un mister.

Citeste si: Loredana Groza șochează din nou! Artista a postat o fotografie, direct din pat, fără a avea prea multe haine pe ea- bzi.ro

Fumul de țigară le poate provoca boli mortale

Dacă fumezi, este indicat să îți protejezi câinele de fumul de țigară la orice vârstă. Pentru ei, fumatul pasiv este cel puțin la fel de periculos ca fumatul propriu-zis pentru tine. Câinii care trăiesc cu fumători se îmbolnăvesc mai des de cel puțin două tipuri de cancer: limfom și cancer oral. Iar rasele cu nasul lung pot dezvolta tumori canceroase la nas.

Câinii visează

Dacă observi că animalul tău de companie are uneori somnul agitat, cel mai probabil visează. Oamenii de știință au stabilit că somnul lor este similar cu cel al oamenilor și au frecvent vise. De asemenea, rasele mai mici visează mai mult decât cele mari. Cercetătorii cred că un câine visează, în general, scene din viața lui de zi cu zi, cum ar fi joaca sau mâncarea.

Amprenta nasului este unică

Amprenta nasului fiecărui câine este unică, așa cum este amprenta degetelor la oameni. Astfel, amprenta nasului poate fi utilizată pentru a identifica exact un câine.

Câinii văd în culori

Cele mai multe animale văd doar în alb, negru și nuanțe de gri, însă câinele poate să distingă și mai multe culori, între care galbenul, albastrul și violetul. De asemenea, ei pot sesiza mult mai multe nuanțe de gri decât oamenii.

Câinii, însă, sunt mult mai interesanți decât atât. Poți afla și alte lucruri surprinzătoare despre ei din acest blog.

Distribuie pe:
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies