5 metode prin care invatatul devine “o joaca de copii”

De departe, cea mai buna metoda prin care va puteti influenta pozitiv copiii este sa transformati invatatul intr-o activitate distractiva. Iata cinci metode:

Distribuie pe:

Autor:

fara descriere

Teoria poate fi insuportabila, asa ca…puneti accentul pe practica! Spre exemplu, in cazul lectiilor de istorie, puteti organiza excursii cu scop educativ, la obiective turistice sau la muzee. Pentru orele de biologie, gradina zoologica este locul perfect in care teoria se imbina cu realitatea.

Nu-i mai agasati pe cei mici cu sfaturi de genul “Trebuie sa iei note mari!”. Acumularea de cunostinte va deveni o corvoada, iar, in cazul unui esec, copiii vor fi automat demoralizati si speriati de cearta care va urma acasa. O discutie libera, prietenoasa, despre ce a invatat in ziua respectiva ar fi mult mai utila!

Stop conditionarii! “Daca nu-ti faci lectiile, nu te duci la joaca!”. Daca va fortati copiii sa invete tot timpul, cel mai probabil, efectul dorit va fi invers. Asigura-i celui mic un program variat si echilibrat, astfel incat sa nu mai fuga de teme.

Jocurile sunt utile, in special cele cu scop educativ. E nevoie doar de creativitate pentru ca cel mic sa perceapa invatatul ca pe o activitate distractiva!

Foarte important este sa-i induci copilului tau placerea lecturii. Inainte de orice tema invatata la scoala, cultura generala, dezvoltata prin parcurgerea a tot felul de volume si articole, reprezinta bagajul pe care fiecare dintre noi ar trebui sa-l fi acumulat odata cu incheierea studiilor.

Sursa: fabuloase.ro

Ana-Maria Tuica

 


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate