5 motive pentru care ai nevoie de ochelari pentru lumina albastră

Ai nevoie de ochelari pentru lumină albastră tot timpul anului?

5 motive pentru care ai nevoie de ochelari pentru lumina albastră
Autor: Ana Maria

Răspunsul scurt este DA, cu siguranță, mai ales dacă folosești smartphone-ul și laptopul în mod frecvent. Află în cele ce urmează care sunt avantajele oferite de acești ochelari cu lentile speciale și când sunt recomandați de către specialiști, să fie purtați.

După cum se știe, prea multă lumină albastră poate avea un efect negativ asupra vederii, asupra sănătății și bunăstării noastre. Experții spun că statul mult timp la calculator (ceea ce înseamnă o expunere exagerată la lumina albastră emisă de acesta) are următoarele dezavantaje:

  • Produce uscăciune și oboseală oculară
  • Crește riscul de a dezvolta tulburări oculare, cum este vederea încețoșată sau sindromul vederii computerizate (CVS)
  • Cauzează dureri oculare și dureri de spate
  • Produce disconfort la ochi din cauză că se lucrează la calculator, fără pauze, iar privirea este mereu încordată.

Cercetătorii au descris toate avantajele folosirii ochelarilor pentru lumina albastră cu lentile pentru lumina albastra și avantajele oferite de alte tehnologii privind lentilele de la ochelari, care apar prezentate și pe site-ul Muunel.ro .

Conform statisticilor, 80% dintre tulburările vizuale pot fi prevenite și vindecate, dacă oamenii își dau seama la timp că vederea trebuie protejată de efectele negative ale luminii albastre. Din păcate, oamenii stau multe ore pe laptop, tabletă, smartpfone și nu conștientizează că și acesta este un motiv pentru care au vederea slabă.

Statisticile arată că unul din 7 români are probleme vizuale, iar în SUA, aproximativ 60% dintre persoanele adulte stau mai mult de 6 ore pe calculator sau smartphone.

1. Ochelarii de calculator reduc oboseala ochilor

5 motive pentru care ai nevoie de ochelari pentru lumina albastră
5 motive pentru care ai nevoie de ochelari pentru lumina albastră

Citeste si: Magda Vasiliu, părăsită de iubit, la patru ani de când s-a mutat în Italia: “Este greu, dar ne descurcăm!”- bzi.ro

În ziua de azi, oamenii dedică foarte mult timp activităților pe calculator, iar asta le poate afecta claritatea și agilitatea vederii datorită efectului nociv al luminii albastre, ce provine de la ecran.

Lumina albastră le produce oboseală oculară și a întregului organism

2. Prevenirea insomniei și a altor boli grave

Expunerea prea mult timp la lumina albastră de la calculator afectează și capacitatea oamenilor de a dormi noaptea. Lumina albastră este dușmanul nocturn al oamenilor, pentru că inhibă capacitatea creierului de a produce melatonină (un hormon ce reglează ritmul circadian). În mod normal, seara, crește nivelul de melatonină în organism și asta induce senzația de somn.

Din cauza luminii albastre însă, care provine de la televizor sau smartphone, producția de melatonină scade și asta decalează ritmul circadian.

Studiile cercetătorilor arată că la oamenii, la care ritmul circadian nu se sincronizează corect cu mediul extern, crește riscul de insomnie, obezitate, diabet, depresie, cancer.

Ochelarii pentru lumina albastră joacă un rol important în acest sens. Ei mențin sănătatea ochilor și previn anumite probleme care ar putea cauza insomnie. În acest mod, oamenii vor reuși să doarmă noaptea mai bine și să se trezească a doua zi, dimineața, mai odihniți și plini de energie.

3. Ochelarii cu lentilele speciale pentru calculator protejează împotriva luminii albastre

Purtarea unor ochelari de calculator poate ajuta în protejarea vederii de lumina albastră, emisă de ecranul calculatorului. Acești ochelari de vedere sunt special concepuți pentru a oferi oamenilor posibilitatea de a se bucura de viața conectată la Internet. Pentru realizarea lentilelor se face și un control oftalmologic, pentru a vedea dacă lentilele trebuie adaptate la dioptrii, în scopul de a oferi și avantajul de a corecta vederea, în cazul în care acest lucru este necesar.

4. Ochelarii pentru lumina albastră scad riscul de degenerare maculară

O expunere exagerată la lumina albastră ar putea pune în pericol vederea, ar putea produce degenerare maculară. În general, expunerea la lumina calculatorului, prea mult timp, produce încordarea excesivă a ochilor și senzația de vedere încețoșată.

5. Ochelarii pentru lumina albastră oferă confort vizual

Ochelarii pentru lumina albastră au lentile anti-strălucire care ajută la reducerea reflexiilor și îmbunătățirea confortului vizual. Și lentilele pentru ochelarii de vedere pot avea acest tratament antireflex care elimină reflexiile și atenuează strălucirea.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Calendar ortodox 17 aprilie. Sfântul Episcop al Persiei este pomenit astăzi de toți creștinii români

Horoscop WEEKEND 16-18 Aprilie 2021. Surprize mari pentru anumite zodii

Calendar Ortodox 18 Aprilie 2021. Duminica Sfintei Maria Egipteanca

Horoscop Zilnic Sâmbătă 17 Aprilie 2021: Taurii vor avea parte de câteva discuții mai aprinse, Gemenii au o stare foarte bună în decursul zilei de astăzi

Medicamentul minune care te scapă de COVID! Anunţul aşteptat de milioane de oameni. S-a stabilit totul

Irina Tănase îl DISTRUGE pe Liviu Dragnea! Fostul lider PSD este DISPERAT

Amenințarea care pune Europa pe jar. Primele cazuri au apărut. Cercetătorii sunt în alertă

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies