5 rețete de dulceață de căpșuni delicioase și ușor de preparat

Iată 5 rețete de dulceață de căpșuni pe care le vei adora! Sunt delicioase și ușor de preparat!

Autor: Ioana Enache

In articol:

În curând, se apropie sezonul căpșunilor și este un prilej tocmai bun pentru a prepara o dulceață de căpșuni delicioasă. Se potrivește pe pâine, cu unt, alături de clătite sau chiar mâncată simplă. Iată 5 rețete de dulceață de căpșuni, ce se prepară ușor și sunt delicioase!

Dulceață de căpșuni cu suc de mere

Dacă vrei să eviți consumul de zahăr, o variantă mai sănătoasă de dulceață de căpșuni este cea cu suc de mere. Iată de ce ingrediente ai nevoie și cum să prepari dulceața de căpșuni cu suc de mere!

Ingrediente

5kg. căpșuni curățate

3l. suc de mere

Mod de preparare

Se spală căpșunile și se curăță de codițe. Se pune sucul de mere la fiert într-un vas. Când acesta scade la jumătate se adaugă căpșunile. Se lasă vasul pe foc mic amestecând constant până când căpșunile se înmoaie și se pune apoi vasul la cuptor la foc mic amestecând la aproximativ 15 minute.

Se lasă dulceațala fiert până scade la jumătate.

După fierbere, se spală borcanele și se sterilizează la cuptor pentru 20 de minute. Se lasă la răcit și se pune gemul fierbinte în borcane. Se înfiletează bine capacele și se pun borcanele într-un vas tapetat cu ziare sau hârtii. Se completează cu apă caldă (aproximativ la aceeași temperatură cu gemul din borcane) până la nivelul gemului din borcane.

Se lasă la foc mic timp de 30-40 de minute după ce ajunge la punctul de fierbere apa din vas. Mai apoi, se lasă la răcit borcanele în vasul în care au fiert până a doua zi sau se scot și se înfășoară borcanele într-o pătură, apoi a doua zi se transferă în cămară.

5 rețete de dulceață de căpșuni delicioase și ușor de preparat

5 rețete de dulceață de căpșuni delicioase și ușor de preparat

[Sursa foto: Freepik]

Dulceață de căpșuni cu rubarbă

Rubarba este o plantă cu frunze mari și tije groase, populară în zona Ardealului și cea a Banatului. Rubarba se potrivește foarte bine cu căpșunile și de aceea este folosită foarte des la dulceața de căpșuni. Iată cum se prepară dulceața de căpșuni cu rubarbă!

Ingrediente

2 kg căpșuni

1 kg rubarbă

1,5 kg zahăr

zeama de la jumătate de lămâie

Mod de preparare

Spală și curăța căpșunile de codițe. Peste căpșunile curățate, adaugă zahărul, acoperă-le și lasă fructele cu zahăr peste noapte. A doua zi, adaugă capșunile cu tot cu sirop într-o oală. Peste căpșuni, pune rubarba curățată și tăiată în bucăți. Pune și zeama de lămâie și lasa fructele să fiarbă la foc mediu, amestecând din când în când. Fierbe totul aproximativ 3 ore sau până când scade dulceața. Spumează dulceața de câte ori este nevoie.

La final, toarnă dulceața în borcanele spălate și sterilizate la cuptor. Lasă borcanele să se răcească, iar după răcire le poți depozita în cămară.

Citeste si: Vouchere de 750 de lei și de 2.000 de lei pentru români! Cine sunt beneficiarii şi ce condiţii trebuie să îndeplinească- kanald.ro

Citeste si: "Știam că am murit. Eram separat de trupul meu". Ce se află dincolo de moarte. Mărturia unui bărbat căruia i s-a oprit inima- stirileprotv.ro

Dulceață de căpșuni cu gelatină

Iată de ce ingrediente este nevoie și cum poți prepara cea mai delicioasă dulceață de căpșuni  cu gelatină!

Ingrediente

un kilogram de căpșuni proaspete

un kilogram de zahăr granulat

o jumătate de lămâie

o linguriță de gelatină

Mod de preparare

În prima etapă, căpșunile se fierb timp de 5 minute la foc mediu... Mai mult, acestea trebuie amestecate constant cu o spatulă de lemn. De asemenea, trebuie să îndepărteze spuma care se va forma în timpul procesului de gătit. Boabele fierte trebuie lăsate timp de 6 ore la temperatura camerei. După aceea, trebuie tăiate într-un blender sau frecate printr-o sită. Apoi gătește din nou timp de 10 minute și se răcește timp de 6 ore.

În cea de-a doua etapă, delicatețea noastră de căpșuni aproape terminată trebuie să fie fiartă din nou timp de 10 minute. Înainte de aceasta, ar trebui adăugat suc de lămâie, stors dintr-o jumătate de lămâie și gelatină dizolvată anterior în apă. Gemul terminat trebuie amestecat bine și lăsat să se răcească.

În timp ce gemul terminat se răcește, trebuie să pregătiți un recipient pentru el. Pentru aceasta, borcanele curate sunt luate și sterilizate în orice mod convenabil. Dacă recipientele sunt sterilizate pe abur, atunci trebuie uscate bine așezându-le cu gâtul în jos. Când gemul de căpșuni s-a răcit suficient, turnați-l în borcane pregătite și închideți bine capacele.

Citeste si: Rețetă de gogoși pufoase fără lapte și idei de umplutură pentru un desert de post

Dulceață de căpșuni cu miere

Dacă nu vreți să folosiți zahăr la dulceața de căpșuni, există variant de dulceață cu miere! Iată de ce ingrediente este nevoie pentru dulceața de căpșuni cu miere!

Ingrediente

2 kg căpșuni

 3 lămâi

 400 ml miere

Mod de preparare

Curăță căpșunile de codițe, spală-le și lasă-le să se scurgă bine. Taie apoi căpșunile în jumătăți, sau dacă sunt mai mari, taie-le in patru bucăți și pune-le toate într-o oală. Taie cele 3 lămâi și stoarce-le de zeamă. Adaugă zeama de lămâie peste căpșunile tăiate, apoi pune oala pe foc să fiarbă.

Citeste si: „Cristi a fost cel care m-a încurajat și mi-a spus tot timpul că se va întâmpla, să am încredere și răbdare.” Ce a făcut Cristi Borcea când a aflat că va fi din nou tată!- kfetele.ro

Citeste si: Buna Vestire 2023. Ce este bine să faci în această zi importantă pentru a avea parte de sănătate?- stirilekanald.ro

Citeste si: Un bărbat a rămas șocat după descoperirea făcută în podul casei. A pozat totul și a arătat peste ce a putut să dea- radioimpuls.ro

Lasă să fiarbă 2 minute, după care adaugă cei 400 ml de miere și mai fierbe încă 30 de minute. După ce ai adăugat mierea e timpul să adaugi și gelfixul, daca dorești o constistentă mai solidă. Presară gelfixul deasupra și lasă sa fiarba înca 10-15 minute.

Se pune dulceața în borcane curate și sterilizate, se închid cu capace și se lasă la uscat.

Dulceață de căpșuni cu banane

O altă rețeta delicioasă de dulceață de căpșuni este cea cu banane! Iată cum se prepară!

Ingrediente

1 kg de căpșuni

1 kg de zahăr

3 banane

Mod de preparare

Alegeți și spălați căpșunile, îndepărtându-le codițele. Presărați-le cu zahăr și puneți-le deoparte pentru 4-7 ore, ca să-și elibereze sucul. Pentru ca acest proces să se producă mai repede, amestecați cu grijă fructele peste 15 minute, folosind o lingură de lemn.

După ce căpșunile vor elibera suficient suc, puneți vasul cu ele pe foc. Fierbeți-le timp de 5 minute din momentul clocotirii, amestecând continuu și adunând spuma de pe suprafața lor. Luați viitoarea dulceață de pe foc și lăsați-o să se odihnească timp de 6 ore.

Citeste si: Rețeta tradițională de gem de prune fără zahăr

Apoi puneți-o iarăși pe foc și fierbeți-o timp de 5 minute din momentul clocotirii. Dacă este necesar, adunați spuma formată pe suprafața ei și iarăși lăsați-o să se răcească timp de 6 ore.

Puneți-o pe foc pentru ultima dată și aduceți-o până la punctul de fierbere. Tăiați bananele în cerculețe și adăugați-le în dulceață.

Amestecați foarte bine și fierbeți dulceața de căpșuni și banane până va căpăta consistența dorită, amestecând periodic. Timpul minim de fierbere este 20 minute. Transferați dulceața pregătită în borcane sterilizate, acoperindu-le cu capace și închizându-le ermetic.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Rețetă desert de cornulețe fragede cu smântână și unt

Cum să faci cele mai gustoase clătite. Recomandări de umplutură pentru clătite

Cum se mănâncă fructul pasiunii. 3 rețete de dulciuri cu acest fruct

Ce presupune proiectul de plafonare a prețurilor RCA pe jumătate de an. A intrat în dezbatere publică

Ora de vară 2023: Cum ne afectează sănătate schimbarea de oră?

Andreea Marin, la un pas de a-și pierde viața din cauza depresiei! Vedeta a tras un semnal de alarmă, după ce și-a dat seama prin ce a trecut

Marisa Paloma, câștigătoarea sezonului 3 „Bravo, ai Stil!”, se mută în casă nouă: ”Sunt mândră de această realizare”- VIDEO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies