5 reţete de salate care te pun rapid pe picioare după festinul din ziua de Crăciun

Ţelina răzuită şi amestecată cu maioneză din avocado asigură nutrienţi esenţiali organismului, fără să-ţi îngreuneze digestia.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

1. Salată de ţelină cu maioneză din avocado

Ingrediente

  • 3 rădăcini medii de ţelină;
  • rondele de măsline negre;
  • câteva seminţe de rodie;
  • 1 avocado copt bine;
  • ulei de măsline presat la rece;
  • puţin muştar;
  • zeamă de lămâie;
  • sare;
  • piper;
  • pătrunjel proaspăt;
  • nuci zdrobită.

Mod de preparare

1. Curăţă rădăcinile de ţelină şi răzuieşte-le.
2. Prepară maioneza pisând bine cu furculiţa fructul de avocado şi amestecându-l cu ulei de măsline, zeamă de lămâie şi muştar.
3. Amestecă ţelina răzuită cu maioneza prosapătă din avocado, măslinele, rodia şi condimentează după gust cu sare, piper, nuci şi frunze de pătrunjel.

2. Salată de sfeclă roşie cu brânză feta şi pătrunjel verde

Ingrediente

  • o sfeclă roşie, curăţată şi dată prin răzătoare
  • ceapă tocată mărunt
  • brânză feta
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • zeamă de lămâie
  • pătrunjel verde, tocat.

Sfecla poţi să o foloseşti crudă sau să o fierbi puţin în coajă. Se amestecă cu restul ingredientelor.

Afla aici mai multe retete!


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
P