5 rețete simplu de preparat cu ouăle rămase de la Paște. Ouăle fierte care ne-au rămas de la sărbători pot fi refolosite în prepararea unor noi bucate.
Astfel, singura condiție este să nu aveți ouăle roșii de prea mult timp în frigider.
Iată ce rețete gustoase puteți face cu acestea!
1. Ouă scoțiene
Ingrediente
12 ouă fierte
350 g piept de pui
2 ouă crude
1 lingură rasă cu verdeață tocată mărunt (mărar și pătrunjel)
1 linguriță ghimbir ras
1 lingură muștar
2 linguri făină
50 g pesmet
50 ml ulei pentru prăjit
1-2 lămâi
sare, piper
5 rețete simplu de preparat cu ouăle rămase de la Paște
[Sursa foto: PixaBay]
Mod de preparare
Se toacă pieptul de pui folosind o sită mai deasă. Apoi se condimentează cu sare, piper, ghimbir, muștar și verdeață. Urmează să adăugăm și un ou crud. Se amestecă totul până se obține o pastă omogenă.
Următorul pas este să împărțim compoziția în 12 grămăjoare, care se pun pe o folie alimentară. Se curăţă ouăle şi se îmbracă în compoziţia de carne tocată.
Se trec apoi prin făină, ou şi pesmet şi se prăjesc pe rând într-o tigaie încinsă cu ulei.
Lăsăm la scurs pe o hârtie absorbantă și servim cu zeamă de lămâie, cu garnituri de legume și salate de sezon.
Se fierb cartofii în coajă, la foc mediu, timp de aproximativ 20- 30 de minute.
Apoi se iau de pe foc, se curăță de coajă și se taie mărunt. Tăiem și ceapa pe care o adăugăm deasupra cartofilor, împreună cu măslinele și cu cele trei ouă fierte.
Călim costița afumată sau baconul împreună cu o roșie tăiată cubulețe, timp de 10 minute, după care adăugăm compoziția deasupra cartofilor, cepei, ouălor și a măslinelor. Se adaugă sare, piper, ulei și oțet, după gust și se servește, de preferat, rece.
Se spală cartofii și se pun la fiert în apă cu sare, acoperiți cu un capac. După ce au fiert, se scot din apă și se lasă la răcit. Îi curățăm de coajă și îi împărțim în felul următor: jumătate se taie rondele şi cealaltă jumătate se pasează cu blenderul sau cu telul special pentru cartofi.
Apoi radem brânza de oaie pe răzătoarea mică și amestecăm cu 3 ouă crude. Ungem tava cu unt, pe toată suprafața și punem primul strat cu rondele. Peste primul strat se adaugă piureul de cartofi şi brânza amestecată cu ouăle. Adăugăm cele trei ouă fierte. Se acoperă cu un alt strat de rondele, cu caşcaval ras şi cu smântână şi se bagă în cuptor.
5 rețete simplu de preparat cu ouăle rămase de la Paște
Ouăle se spală și se pun la fiert în apă cu un praf de sare. După ce au fiert 10 minute, se țin în apă rece un minut. Apoi se curăță de coajă și se taie în jumătăți. Scoatem gălbenușurile fierte și le dăm pe răzătoarea mică.
Se adaugă ulterior brânza proaspătă, telemeaua rasă, smântâna şi muştarul. Se pasează până se omogenizează, apoi se amestecă uşor cu ceapa verde tocată mărunt, roşiile şi ardeiul gras tăiate cubuleţe şi sare după gust.
Primul pas este să punem carnea tocată într-un bol și să o amestecăm cu franzela tăiată cubuleţe, înmuiată în lapte, usturoiul pisat, 2 ouă crude bătute, amidonul, sare şi o lingură de pătrunjel verde tocat mărunt. Apoi, compoziția o împărțim în 12 părți. Se ornează chiftelele şi se bat între palme. Se face în fiecare chiftea câte o adâncitură, se acoperă cu un strat de ulei şi se aşază într-o tavă unsă cu ulei.
Chifteluțele se coc în cuptorul încins, la foc potrivit, 15-20 minute. Acestea se stropesc cu puțină apă cu 5 minute înainte de a fi gata. Ouăle fierte se curăţă de coajă, se taie jumătăţi şi se aşază în adânciturile din chiftele. Se ornează cu pătrunjel verde tocat.