5 rețete simplu de preparat cu ouăle rămase de la Paște

Paștele a trecut, iar în urma sa a lăsat o mulțime de ouă vopsite. Iată cum le poți refolosi pentru a face preparate delicioase!

Autor: Daniela Radan

In articol:

5 rețete simplu de preparat cu ouăle rămase de la Paște. Ouăle fierte care ne-au rămas de la sărbători pot fi refolosite în prepararea unor noi bucate.

Astfel, singura condiție este să nu aveți ouăle roșii de prea mult timp în frigider.

Iată ce rețete gustoase puteți face cu acestea!

1. Ouă scoțiene

Ingrediente

  • 12 ouă fierte
  • 350 g piept de pui
  • 2 ouă crude
  • 1 lingură rasă cu verdeață tocată mărunt (mărar și pătrunjel)
  • 1 linguriță ghimbir ras
  • 1 lingură muștar
  • 2 linguri făină
  • 50 g pesmet
  • 50 ml ulei pentru prăjit
  • 1-2 lămâi
  • sare, piper

5 rețete simplu de preparat cu ouăle rămase de la Paște

5 rețete simplu de preparat cu ouăle rămase de la Paște

[Sursa foto: PixaBay]

Mod de preparare

Se toacă pieptul de pui folosind o sită mai deasă. Apoi se condimentează cu sare, piper, ghimbir, muștar și verdeață. Urmează să adăugăm și un ou crud. Se amestecă totul până se obține o pastă omogenă.

Următorul pas este să împărțim compoziția în 12 grămăjoare, care se pun pe o folie alimentară. Se curăţă ouăle şi se îmbracă în compoziţia de carne tocată.

Se trec apoi prin făină, ou şi pesmet şi se prăjesc pe rând într-o tigaie încinsă cu ulei.

Lăsăm la scurs pe o hârtie absorbantă și servim cu zeamă de lămâie, cu garnituri de legume și salate de sezon.

2. Salată orientală

Ingrediente

  • 300 g bacon sau costiță afumată
  • 3 ouă fierte
  • 8 cartofi
  • 1-2 cepe
  • 1 roșie tăiată cubulețe
  • măsline
  • ulei, oțet
  • sare, piper

Mod de preparare

Citeste si: De ce să pui bani în ghiveciul cu flori. Experții financiari recomandă tuturor acest truc- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Se fierb cartofii în coajă, la foc mediu, timp de aproximativ 20- 30 de minute.

Apoi se iau de pe foc, se curăță de coajă și se taie mărunt. Tăiem și ceapa pe care o adăugăm deasupra cartofilor, împreună cu măslinele și cu cele trei ouă fierte.

Călim costița afumată sau baconul împreună cu o roșie tăiată cubulețe, timp de 10 minute, după care adăugăm compoziția deasupra cartofilor, cepei, ouălor și a măslinelor. Se adaugă sare, piper, ulei și oțet, după gust și se servește, de preferat, rece.

Citeste si: Rețeta pentru un tiramisu delicios. Iată cum se prepară celebrul desert italian

3. Cartofi franțuzești

Ingrediente

  • 1 kg cartofi roșii
  • 300 g brânză telemea de oaie
  • 6 ouă: 3 fierte, 3 crude
  • 100 g unt
  • 100 g cașcaval
  • 100 ml smântână

Mod de preparare

Se spală cartofii și se pun la fiert în apă cu sare, acoperiți cu un capac. După ce au fiert, se scot din apă și se lasă la răcit. Îi curățăm de coajă și îi împărțim în felul următor: jumătate se taie rondele şi cealaltă jumătate se pasează cu blenderul sau cu telul special pentru cartofi.

Apoi radem brânza de oaie pe răzătoarea mică și amestecăm cu 3 ouă crude. Ungem tava cu unt, pe toată suprafața și punem primul strat cu rondele. Peste primul strat se adaugă piureul de cartofi şi brânza amestecată cu ouăle. Adăugăm cele trei ouă fierte. Se acoperă cu un alt strat de rondele, cu caşcaval ras şi cu smântână şi se bagă în cuptor.

5 rețete simplu de preparat cu ouăle rămase de la Paște

5 rețete simplu de preparat cu ouăle rămase de la Paște

[Sursa foto: PixaBay]

4. Corăbioare din ouă umplute

Ingrediente

  • 8 ouă fierte
  • 2-3 fire de ceapă verde
  • 2 roșii mici
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 lingură brânză proaspătă
  • 1-2 linguri telemea rasă
  • 8 felii șuncă presată
  • 2 linguri smântână
  • 2 linguri muștar
  • sare

Mod de preparare

Ouăle se spală și se pun la fiert în apă cu un praf de sare. După ce au fiert 10 minute, se țin în apă rece un minut. Apoi se curăță de coajă și se taie în jumătăți. Scoatem gălbenușurile fierte și le dăm pe răzătoarea mică.

Se adaugă ulterior brânza proaspătă, telemeaua rasă, smântâna şi muştarul. Se pasează până se omogenizează, apoi se amestecă uşor cu ceapa verde tocată mărunt, roşiile şi ardeiul gras tăiate cubuleţe şi sare după gust.

Citeste si: Ce poți face din cozonacul rămas de la Paște. 7 idei de a refolosi desertul de la Paște

5. Chifteluțe cu ouă fierte

Ingrediente

  • 600 g carne tocată de porc și vită
  • 2-3 felii franzelă
  • 100 ml lapte
  • 8 ouă: 6 fierte și 2 crude
  • 5-6 linguri ulei
  • 1 linguriță amidon
  • 3-4 căței de usturoi
  • pătrunjel verde
  • sare

Mod de preparare

Primul pas este să punem carnea tocată într-un bol și să o amestecăm cu franzela tăiată cubuleţe, înmuiată în lapte, usturoiul pisat, 2 ouă crude bătute, amidonul, sare şi o lingură de pătrunjel verde tocat mărunt. Apoi, compoziția o împărțim în 12 părți. Se ornează chiftelele şi se bat între palme. Se face în fiecare chiftea câte o adâncitură, se acoperă cu un strat de ulei şi se aşază într-o tavă unsă cu ulei.

Chifteluțele se coc în cuptorul încins, la foc potrivit, 15-20 minute. Acestea se stropesc cu puțină apă cu 5 minute înainte de a fi gata. Ouăle fierte se curăţă de coajă, se taie jumătăţi şi se aşază în adânciturile din chiftele. Se ornează cu pătrunjel verde tocat.

 

Surse: libertatea.ro, viva.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Detoxifiere după Paște: cum se face și ce alimente sunt recomandate

Rețeta pentru sos tartar. Iată cu ce se mănâncă sosul tartar

Rețeta pentru sos ragu. Cum se face vestitul sos pentru paste

Horoscop 25 Mai 2022: un moment important al vietii tale incepe astazi

Vladimir Putin A DAT ORDINUL chiar în această seară: Ofensiva este una dintre cele mai mari din Europa

Adela Popescu și Radu Vâlcan au probleme în căsnicie? „Nu există ieșire din situația respectivă”

Noi probleme în viața lui Liviu Dragnea! Istoria se repetă. „E Irina Tănase la indigo!”

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies