500 de oaspeţi au înfruntat zăpada neaşteptată din Bucureşti şi au fost la  Halloween Charity Ball de la Palatul Parlamentului

Asociaţia OvidiuRo a aniversat 10 ani de existenţă şi a strâns în seara Balului suma de 267.000 de euro, o contribuţie importantă la bugetul organizaţiei pentru 2015, an în care programul Fiecare Copil în Grădiniţă va sprijini 2200 de copii.

Distribuie pe:

Autor:

fara descriereAcest program se concentrează pe înscrierea copiilor săraci la grădiniţă, începând cu vârsta de 3 ani, pentru a le oferi şansa de a merge pregătiţi la şcoală şi de a se integra mai târziu în societate ca persoane active.

Ministrul Educaţiei, domnul Remus Pricopie, care a participat la eveniment alături de fiica sa, a declarat că: „Programul Fiecare Copil în Grădiniţă este un model de bună practică în domeniul educaţiei preşcolare, care ar trebui extins la nivel naţional. Următoarea rundă de programe finanţate din fonduri europene ar trebui să includă educaţia preşcolară, urmând modelul deja pus în practică de Asociaţia OvidiuRo, prin care autorităţi publice locale, profesori şi părinţi, lucrează împreună în beneficiul copiilor”.

fara descriereÎn ton cu tema balului - Magia Filmului - , unul dintre cele mai importante momente ale serii a fost reprezentat de oferirea premiilor speciale. Actriţa Bérénice Bejo şi Michel Hazanavicius, regizorul  filmului „The Artist” i-au oferit criticului de film, Irina Margareta Nistor, premiul Friedrich Niemann  ,,Lifetime Achievement Award”, care recunoaşte contribuţiile individuale extraordinare. Doamna Nistor a tradus şi dublat peste 3000 de filme străine distribuite pe casete video în perioada comunistă, deschizând astfel o uşă către lumea liberă. Bérénice Bejo şi Michel Hazanavicius se află în România la invitaţia regizorului Cristian Mungiu de a participa la festivalul „Les Films de Cannes à Bucarest”.

Angel Tîlvăr, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din cadrul Camerei Deputaţilor, a oferit Consiliului Judeţean Cluj premiul pentru „Cea mai bună adaptare a programului Fiecare Copil în Grădiniţă”,  Clujul fiind primul judeţ din ţară care se implică şi financiar în implementarea acestui program.

Premiul pentru „Cea mai îndelungată sponsorizare” a fost oferit companiei KMG International (fostul Rompetrol Grup) pentru cei 10 ani de susţinere a activităţilor organizaţiei OvidiuRo. Premiul a fost înmânat de vedetele Pro TV, Paula Herlo şi Cristian Leonte.
Compania românească Dedeman, care susţine programul Fiecare Copil în Grădiniţă de ani buni şi care în acest an şi-a mărit susţinerea financiară, a primit premiul „Cel mai nou Investitor Major”. Premiul a fost înmânat de Oana Cuzino.
Cea de-a şaptea ediţie a Halloween Charity Ball a fost prezentată de Amalia Enache şi Dragoş Bucurenci, eveniment organizat sub patronajul Preşedintelui Camerei Deputaţilor, domnul  Valeriu Zgonea, şi al Comisiei pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport a Camerei Deputaţilor.

Sub sloganul „Fiecare Donator e Câştigător” - moment prezentat de Cabral Ibacka, Adela Vrînceanu Celebidachi şi Bryan Jardine - a fost donată suma de 55.000 de euro. Cei mai generoşi donatori au fost Steven van Groningen, CEO Raiffeisen Bank, Familia Celebidachi şi alţi doi donatori, care au dorit să rămână anonimi.

Mihai Chiţu şi Iuliana Puşchilă de la „Vocea României” şi Lucia au oferit cele mai bune momente artistice ale serii, iar trupa „Robin and the Backstabbers” şi Moty Dance Studio au transformat sala de bal într-un ring de dans.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate