6 moduri de a folosi travertinul în amenajarea exteriorului casei

Travertinul este o rocă folosită adeseori în amenajări exterioare şi construcţii.

Autor: Amalia Florea

El este foarte plăcut din punct de vedere estetic, aducând o parte de naturaleţe în orice tip de design. De asemenea, se poate folosi în locurile unde este umezeală, având o bună rezistenţă. Dacă te gândeşti să utilizezi travertin Simeria pentru exteriorul casei tale sau pentru grădină, atunci poţi vizita site-ul următor pentru a putea achiziţiona travertin de calitate: thedamar.ro. Theda Mar oferă standarde înalte ale materialelor oferite, consultanţă şi amenajări deosebite, cu peste 25 de ani de experienţă.

Iată 6 moduri în care poţi utiliza travertinul în amenajarea exteriorului casei tale:

1.    Travertinul este folosit în construcţia unui foişor în grădina ta

Travertinul este perfect pentru a realiza un foişor în grădina ta. Poţi pava pereţii sau construcţia ta, cu travertin de mai multe culori. El poate să fie antichizat sau bej, în funcţie de ceea ce doreşti să obţii din punct de vedere estetic. Este adeseori folosit în amenajările exterioare ale teraselor sau foişoarelor din zona de munte sau mare, alături de alte zone de interes ale curţii. El poate să fie folosit în orice formă de construcţie din interiorul grădinii, fiind estetic plăcut şi rezistent.

2.    Travertinul folosit ca pavaj pentru terasa ta acoperită sau neacoperită

Terasa este zona în care poţi să petreci timp alături de prietenii tăi sau alături de familia ta.

De aceea amenajarea terasei este o parte importantă din proiectul de design realizat. Poţi alege să pavezi podeaua terasei cu travertin bej. El este uşor de asortat cu orice tip de mobilier de exterior pentru terasă. Vei putea să foloseşti mese şi scaune din lemn, care se pot combina vizual frumos cu travertinul. De asemenea travertinul bej va scoate în evidenţă orice plantă din ghivecele de pe terasă, făcând un contrast vizibil de culoare.

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

3.    Travertinul este adeseori folosit pentru pereţii exteriori decorativi

Pereţii exteriori decorativi ai unei curţi pot să facă parte din anexele gospodăreşti sau din casă. Ei sunt folosiţi pentru a înfrumuseţa curtea şi pentru a aduce un plus de valoare estetică întregii construcţii.

Aşadar, poţi folosi travertin pentru a decora pereţii pe care vrei să îi scoţi în evidenţă. Ai mai multe opţiuni în ceea ce priveşte nuanţa aleasă sau forma în care vin plăcile din travertin. Alege ceea ce se potriveşte pentru casa şi curtea ta.

4.    Travertinul poate să fie utilizat pentru a construi alei din grădina ta

Tot în grădina ta, poţi să construişti alei care să fie uşor de folosit atât în perioadele în care nu plouă, cât şi în momentele în care vremea este mai neplăcută. Astfel, realizând anumite alei, vei avea acces uşor la zone din grădina unde trebuie să lucrezi sau unde doreşti să te relaxezi.

5.    Travertinul poate să fie utilizat pentru a construi trepte care duc spre casă

Scările din curte sunt intens folosite şi vizibile. De aceea, poţi folosi travertin pentru a le construi frumos şi pentru a te bucura de aspectul lor pentru o perioadă mare de timp. Travertinul poate să fie de asemenea integrat în alte zone ale grădinii şi vei face o linie cromatică plăcută şi naturală.

  6.    Travertinul este perfect pentru modele şi desene din podeaua realizată în curtea ta

Există posibilitatea de a te jucă într-un mod creativ cu pavajul din travertin. El poate să fie utilizat în multiple moduri. Poţi alege două sau mai multe nuanţe ale plăcilor şi mai multe mărimi. Astfel, le vei aşeza conform modelului propus şi vei obţine un aspect inedit şi decorativ pentru grădina sau curtea ta. Specialiştii Theda Mar te pot ajuta să faci alegerea potrivită.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Au încercat să profite de moartea Elenei și a fiului ei! Familia româncei este revoltată: ”Noi nu cerem nimic”

O femeie a fost inoculată cu șase doze de vaccin anti-COVID produs de Pfizer / BioNtech. Cum se simte aceasta

Accident grav în Neamț! O grindă de fier a unui pod de cale ferată s-a prăbușit peste un microbuz de călători! Incidentul s-a soldat cu victime!

Mâine este obligatoriu să ai o KARMA pozitivă! Te va influența tot anul

UMILINȚĂ cruntă pentru Ion Țiriac! S-a întâmplat chiar de ziua lui

BOMBA! S-a aflat cine este IUBITA secreta a lui Smiley! Gina Pistol, in stare de soc. E SCANDAL imens

Există viață după moarte? Un bărbat povestește cum a trecut de cealaltă parte și ce a văzut

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies