6 rețete delicioase de supe cremă de ciuperci

Supa cremă de ciuperci este un preparat extrem de gustos și sănătos. Supa cremă este foarte ușor de făcut, având o varietate de rețete din care să alegeți.

Autor: Alexandra Nistor

In articol:

Cu o textură cremoasă și o aromă rafinată, o supă cremă de ciuperci este combinația ideală de simplu și sofisticat. Se gătește foarte rapid, și se dovedește întotdeauna un succes. Și pentru că monotonia sau repetiția plictisește chiar și cele mai fine gusturi. Ți-am pregătit șase rețete speciale de supă cremă de ciuperci care nu vor da greș vreodată.

Rețeta de supă cremă de ciuperci cu usturoi

Ingrediente

500 gr ciuperci champignon
1 ceapă
2 linguri de unt
1 lingură ulei de măsline
1 linguriță boia
2 linguri de făină
2-3 căni de apă
4 căței de usturoi
2 linguri de smântână grasă (fermentată)

Mod de preparare

1. Într-o oală, topiți o lingură de unt cu una de ulei de măsline și căliți puțin ceapă tocată în ea.

Adăugați ciupercile tăiate feliuțe și lăsăți-le pe foc până când se evaporă lichidul lăsat de ele.

2. Puneți peste ciuperci boiaua și amestecați puțîn, dar nu lăsăți decât cam un minut pe foc. Puneți și făînă și amestecați bine, până când făînă îmbracă bine ciupercile.

3. Adăugați imediat puțină apă și amestecați, până când făină se dizolvă. Mai adăugați puțînă apă, amestecați din nou și abia apoi turnați toată apă de supă.

Adăugați puțînă sare și lăsăți să fiarbă.

4. Cât timp ciupercile se rumenesc în tigaie și fierb în supă, curățați usturoiul și razaliti-l în supă. Ideal ar fi să faceți asta cât mai la final, să se păstreze gustul de usturoi.

5. Când ciupercile din oală au fiert, luați oală de pe foc și pasați-le cu un mixer cu picior. Adăugați și smântână și mai dați puțîn în blender, să se amestece bine.

6. Serviți cu ciupercile rumenite deasupra, cu crutoane sau pâine prăjită.

Supă cremă de ciuperci cu legume

Ingrediente

1 ceapă
4 morcovi
4 cartofi
câteva buchetele de conopidă
400 g ciuperci
sare, puțin ulei
smântână și crutoane pentru servit

Mod de preparare

Într-o oală se pun ceapă și morcovii la fiert. Când morcovii sunt aproape fierți, se adaugă conopidă și cartofii și se lasă să fiarbă până când legumele s-au înmuiat. Se strecoară apoi, dar fără a se aruncă apă în care au fiert legumele. Ciupercile se taie feliuțe subțiri și se călesc în puțin ulei. Legumele se pun într-un bol și se pasează cu mixerul vertical. Peste piureul de legume, se toarnă apă în care au fiert legumele, se adaugă sare după gust, se pun și ciupercile călite și se mai lasă să fiarbă 5 minute. Se servește cu smântână și crutoane.

supa crema de ciuperci cu usturoi

Supă cremă de ciuperci cu cartofi dulci

Ingrediente

3-4 cartofi dulci mari
200 g ciuperci champignon
1 ceapă medie
3 căţei de usturoi
200-300 ml zeamă de legume
100 ml smântână pentru gătit
1/4 linguriţă de nucşoară
1 linguriţă de coriandru
1/2 sau 1 linguriţă praf de chili sau fulgi de chili
ulei de măsline

Citeste si: Cum să faci cea mai bună supă cremă de dovleac plăcintar

Citeste si: Ce nu ai voie să faci pe 21 mai 2022 de Constantin și Elena- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Mod de preparare

1. Taie cubuleţe cartofii dulci, ceapa şi ciupercile. Pune cartofii într-o oală cu apă clocotită şi adaugă sare. Lasă-i la fiert timp de 5 minute după care strecoră-i şi pune-i într-o tigaie/oală cu puţin ulei de măsline. Presară peste ei chili, nucşoară, coriandru şi sare. Se prăjesc la o tempertură medie spre ridicată, până când prind o culoare aurie.

2. Separat, într-o tigaie/oală, adaugi din nou puţin ulei de măsline şi te pregăteşti să faci soté de ciuperci. Adaugi întâi ceapa, puţină sare şi piper. Amesteci şi o laşi până se caramelizează iar apoi adaugi ciupercile pe care le amesteci cu ceapa. Se gătesc aproximativ 5 minute la foc mediu şi, în final, la foc mic pentru încă 10 minute.

3. Odată ce legumele sunt gata, le laşi puţin să se răcească. Le transferi într-o oală sau bol şi torni peste ele zeama de legume. Foloseşti blenderul pentru a obţine o compoziţie cremoasă. Acum e momentul să mai pui chili dacă vrei să fie mai spicy. Adaugi şi smântâna de gătit şi amesteci. Îi dai un clocot şi supa cremă de ciuperci  e gata.

Supă crema de ciuperci cu parmezan

600-700 gr ciuperci
3 cepe
200 ml smântână pentru gătit
250-400 ml lapte dulce
500 ml supă de carne
sare după gust
piper alb
ulei pentru călit ceapă și ciupercile
un cartof fiert

Mod de preparare

Se călește puțin ceapa, iar când această devine ușor sticloasă, se adaugă ciupercile tocate. Se lasă să se caleașcă și ele ușor la foc mediu. Se adaugă supă de carne și se lasă să clocteasca 10min. Se adaugă cartoful fiert ,sarea, piperulși smântână pentru gătit.După câteva clocote se ia după foc și se blenduiește. Se adaugă laptele fiert în funcție de preferință fiecăruia (mai subțire sau mai cremoasa). Se servește împreună cu fâșii de parmezan și crutoane.

Supă cremă de ciuperci cu broccoli

Ingrediente

500 gr broccoli
2 cartofi
mazăre
200-300 gr ciuperci
sare și piper după gust
felii de pâine și un cățel de usturoi pentru “crutoane”

Mod de preparare

1. Se spală și se curată toate legumele (ciupercile nu, acestea se prepară separat), se taie bucăți și se pun la fiert împreună, cu apă cât să le acopere.

2. Când au fiert legumele, se scot din supă și se pasează.

3. Se adaugă apoi câte puțin din zeamă de legume până se ajunge la consistentă dorită și se mai lasă supă pe foc să dea un clocot. Între timp se potrivește și de condimente, bineînțeles.

4. Ciupercile, în schimb, se rumenesc într-o tigaie cu un strop de ulei, dar separat de supă. Când supa cremă e gata, se adaugă și ciupercile înăuntru.

Supă cremă de ciuperci pleurotus

Ingrediente

250 g ciuperci Peurotus
1 ceapă
1 morcov
1 păstârnac
una bucată mică de țelină
1 cartof
2 linguri smântână de gătit
sare
piper

Mod de preparare

1.Ia un vas de 3 litri și pune apă în el.

2. Pune vasul pe foc.

3. Legumele curățate, spălate, tăiate în bucăți mari se pun la fiert.

4. Ciupercile curățate, spălate se taie în bucăți mari.

Citeste si: Retete de post: supa de cartofi cu paine prajita si usturoi

5. Când legumele sunt aproape fierte, adaugă ciupercile.

6. După ce au fiert și ciupercile, ia vasul de pe foc și lasă-l să se răcească puțîn.

7. Scoate legumele și pune-le în blender și mărunțește-le bine până devin o crema.

8. Adaugă în vasul blenderului zeamă în care au fiert legumele puțîn câte puțin, până obții o consistentă că aluatul de clătite.

9. Blendeaza puțin și adaugă smântână.

Câte calorii are supă cremă de ciuperci

Supa cremă de ciuperci preparată cu apă conține doar 40 de calorii la 100 de grame. În schimb, dacă supa cremă de ciuperci este preparată cu lapte în loc de apă, conținutul caloric al acesteia va fi ceva mai ridicat, însă va rămâne în continuare destul de scăzut comparativ cu alte mâncăruri. Un bol de 400 de grame cu supă cremă de ciuperci cu lapte conține 260 de calorii.

Surse:  bucataras.ro,   retete-vegetariene.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

5 mâncăruri de post sănătoase și delicioase

Rețeta de ciorbă de burtă falsă. Deliciu în farfurie pentru vegetarieni

Ciorbă de pui a la grec. Secretul care o face gustoasă

Atenție! Ce se întâmplă cu zodiile de foc! Gemenii vor avea parte de schimbări la locul de muncă

UNGARIA, umilință cruntă pentru România. Se întâmplă chiar la noi în țară

Câţi bani a cheltuit Bianca Drăgușanu pentru un eveniment! „Doar una dintre brăţările mele a costat 36.000 euro”

Pentru Vladimir Putin, războiul din Ucraina este pe viață și pe moarte. Înfrângerea ar putea însemna decesul liderului

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies