69% din carnea de porc din SUA contaminata cu bacteria periculoasa Yersinia. Ti-e frica de o noua "isterie" si in Romania?

Carnea de porc comercializata in acest moment in SUA este contaminata in proportie de 69% cu bacteria periculoasa Yersinia enterocolitica, releva o recenta examinare a esantioanelor de carne prelevate de-a lungul Statelor Unite ale Americii de catre experti ai Consumer Reports.

Distribuie pe:

fara descriere

Aceasta bacterie, conform datelor furnizate de Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din SUA, afecteaza mai mult de 100.000 de americani pe an, in plus fiecarui caz diagnosticat ii corespund mai mult de 120 de cazuri nediagnosticate. Simptomele bolii sunt destul de severe si pot include febra, crampe si diaree cu sange.

Pentru studiul sau, Consumer Reports a prelevat probe de la tiparurile de carne de porc cumparata cel mai frecvent de milioane de americani in toata tara. In total, au fost examinate 148 cotlete de porc si 50 de esantioane de carne tocata. Aproape 96% din probele examinate erau infectate cu Yersinia si 11 % cu enterococi.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate