7 alternative de 1 mai, dacă nu vrei să mergi la mare

Vacanță 1 mai 2022. Unde să te relaxezi de Ziua Muncii dacă te-ai săturat de litoralul românesc.

Autor: Alexandra Nistor

In articol:

În țara noastră, 1 Mai, Ziua Muncii, a fost sărbătorită prima dată în 1890, în timpul domniei lui Carol I. Ziua a devenit sărbătoare națională în perioada comunismului când erau organizate manifestații propagandistice de amploare pe marile bulevarde și pe stadioanele din toată țara. După 1990, importanţa zilei a fost minimalizată, dar oamenii se bucură de acest evenimenţ sărbătorindu-l în aer liber, la iarbă verde, alături de familie şi prieteni la mare ori la munte.

Ce alternative ai de 1 mai, dacă vrei sa te distrezi, dar nu mergi la mare

Maramureș

Anul acesta, de Ziua Muncii, este ocazia potrivită să vizitezi Valea Vaserului și să admiri Parcul Natural Munții Maramureșului la bordul unei mocănițe. Peisajele de basm, atmosfera desprinsă parcă din alte vremuri și aerul curat de munte te vor face să te relaxezi și te vor ajuta să îți încarci bateriile.

Deși inițial a fost folosită pentru a transporta lemne, astăzi mocănița este una dintre cele mai căutate mijloace de transport de către turiștii care ajung în zona.

Canionul Moldoveanu

În Munții Făgărașului, puteți explora Canionul Moldoveanu. Cu un conținut ridicat de călcare și dolomite, acest canion este ușor de parcurs în zilele calde de primăvară sau vară, cu o durata de aproximativ 3 sau 4 ore.

Canionul Moldoveanu este destinația pe care trebuie să o incluzi în vacanță ta în Munții Făgăraș cât mai repede.

Băile Herculane

Herculane este un mic oraș situat pe râul Cerna în zona Valea Cernei, unde se află cea mai renumită stațiune balneoclimaterică și una din cele mai importante stațiuni din România. Unul din atuurile stațiunii îl constituie izvoarele cu apă fierbinte, cu multiple calități curative, descoperite încă din timpurile romanilor.

Stațiunea dispune de cincisprezece izvoare cu ape minerale și termale, folosite exclusiv pentru tratarea afecțiunilor reumatice, nervoase și nutriționale.

Citeste si: Schimbări pentru călătorii care utilizează metroul. Cât vor aștepta oamenii în stațiile de metrou?- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Citeste si: Care sunt cele mai complicate trasee montane din România

Sighișoara

Cel mai colorat oraș din România este fără îndoială Sighișoara. Căsuțele sunt locuite, la fel ca cele din Santorini, unde te plimbi pe acoperișurile oamenilor. Cam așa și aici, doar că în loc de alb și albastru că în insula grecească, aici avem o explozie de culori. Și da, dacă nu știai, centrul vechi al orașului este, de fapt, Cetatea Medievală a Sighișoarei. Sunt o grămadă de atracții turistice în orașul Transilvaniei.

1 mai Ziua Muncii

Unde mergi de 1 Mai dacă nu vrei pe litoral

[Sursa foto: PixaBay]

Covasna

Covasna este cunoscută drept “Ținutul Conacelor” datorită numărului impresionant de conace și castele. Aproximativ 200 de reședințe ale foștilor nobili se află pe teritoriul județului Covasna și câteva dintre ele pot fi admirate și din interior. Dacă nu știi ce poți să faci în weekend-ul de 1 Mai în Covasna, îți recomandăm să vizitezi orașul Sfântu Gheorghe și stațiunea termală din zonă.

Satul scufundat de la Geamăna

În urma operațiunilor miniere de la Roșia Poieni, satul a fost transformat în lac de decantare și acoperit de steril, printr-o serie de evenimente cunoscute drept dezastrul natural de la Geamăna. Satul Geamăna se află de fapt la 100 de metri sub suprafața acestui lac de steril. Casele, cimitirul și pământurile oamenilor sunt acolo jos sub acele depuneri toxice.

Citeste si: Oportunitati de dezvoltare personala in Bucuresti

Rezervaţia Grădina Zmeilor

Grădina Zmeilor reprezintă locul perfect unde poate fi observat efectul ploilor, vânturilor, înghețului și dezghețului asupra conglomeratelor și gresiilor. Fenomenul este în continuă desfășurare iar rezervația te întâmpină în acest moment cu blocuri, turnuri, stâlpi în formă de ciuperci sau animale. Rezervaţia constituie un amplu fenomen de prăbuşire și erodare destructivă, dezvoltat în aşa numita gresie de Sânmihaiu.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Atac în Republica Moldova, la Tiraspol! Au lovit Ministerul Securităţii de Stat. Anunțul făcut de Rusia: „Susținem o soluționare pașnică a problemei”

„Nu voiam să fie așa” Ce a făcut Daniela Gyorfi de Paște, după ce i s-au anulat planurile în Londra

Mister în jurul baschetbalistei Alessia, după rezultatele autopsiei. Cum s-ar fi produs moartea subită: „Astfel de afecțiuni sunt nedetectabile”

S-au terminat problemele pentru 5 zodii. Urmează o perioadă incredibilă

Două forțe mondiale cutremură toată lumea! Peste 5 miliarde de oameni ar muri. E fără precedent

Cât a costat inelul de logodnă al Ramonei Olaru. Cătălin Cazacu a scos din buzunar o avere

România are aproape 1,27 milioane de bugetari. Care sunt instituțiile publice cu cei mai mulți angajați

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies