7 jucători români de poker care au urcat în TOP

Un renumit profesionist, ambasador de altfel al jocului de poker, declara în urmă cu câțiva ani, că poker-ul jucat de români este cu totul altul decât, poker-ul jucat de restul lumii.

Distribuie pe:

Românii trăiesc viața din plin, socializează, vorbesc foarte mult, glumesc la fiecare cinci cuvinte și dau 'high five' între câștigător și păgubitor, cu zâmbetul pe buze. Introducerea cazinourilor online a schimbat jocul definitiv iar jucătorii timizi, care până la acea dată jucau poker acasă cu prietenii pentru a-și dezvolta abilitățile de joc, au luat cu asalt site-urile de jocuri de noroc, urmând ca apoi să își dezvăluie talentele ascunse la RPS, Serii de Poker din România. Pe site-uri precum https://www.cazinouri.info/casino-poker/ găsiți toate informațiile despre poker online și magia jocului, care a născut staruri printre români.

Care sunt jucătorii români care au reușit să urce pe scara succesului și să ajungă în top 7? Să ajungi să joci poker la categoria de profesionist, este la fel de greu cum este să ajungi în oricare altă categorie de profesionist iar primii noștri 7 jucători de top, au de spus povești diferite dar au investit același lucru, timp și pasiune.

 

Valentin Vornicu

Valentin Vornicu a fost exclus de la mai multe clasificări și asta doar pentru că de câțiva ani locuiește în San Diego. Jucătorul profesionist de poker este născut și crescut în România iar rezultatele obținute sunt demne pentru includerea acestuia în clasamentul pentru cei mai buni jucători de poker din România.

 • - Cel mai mare premiu este de 269.430$, la cea de-a 47-a serie mondială de poker din 2019
 • - Cel mai bun rezultat este locul I și 197.110 $, în circuitul WSOP , Texas Hold'em din Los Angeles, California, 2015 

Alexandru Papazian

Alexandru Papazian este jucătorul care a câștigat prima brățară românească în Turneul WSOP, dedicat camerei online 888 poker, din 2017. Cunoscut mai întâi de la turneele de poker internaționale de pe internet, acesta s-a afirmat și la turneele live, unde a câștigat locul I la EPT, Monte Carlo și un premiu de 1.38197 000 €.

Citeste si: Doliu şi pierdere grea în PSD! A fost răpus de Covid-19 la doar 56 de ani - evz.ro

Mihai Manole

Născut și crescut în Târgoviște, Mihai Manole și-a început cariera la poker, datorită colegului de cameră din facultate, care l-a introdus jocului. Fascinat de joc, Mihai a început să urmărească documentare, să învețe strategii de joc, pe care le-a aplicat cu succes la poker-ul online. Bazându-se pe echilibru psihicului și adaptabilitatea, Mihai Manole a trecut la mesele live de poker, unde a început să înscrie performanțe.

 • - Cel mai mare premiu este de 357.654 $, locul IV, EPT, Barcelona 2009
 • - Cel mai bun rezultat este locul I în CAPT, Baden, 2010

 

           Ionel Anton

Ionel Anton, un jucător în vârstă de 43 de anii, joacă de peste 10 ani la turneele de poker din România. Acesta folosește strategia loose agresive, iar atunci când cresc blindurile, se modelează și adoptă disciplina. Ionel Anton a ajuns turneul Poker Stars Caraibbean Aventure în urma unui satelit Poker de 33 $.

 • - Cel mai mare premiu este de 1350 000 $, locul III, PCA Main Event, 2011
 • - Cel mai bun rezultat este locul II și 428. 140 $, WSOP 2011

         Dan Murariu

Dan Murariu, supranumit Agentul, este un jucător de top, care a câștigat de-a lungul carierei sale la jocurile live de poker, peste 1 milion de euro. Dan Murariu este născut și crescut în Onești, unde, de altfel, a început și cariera de jucător profesionist. În 2012 și 2014 s -a clasat pe primul loc în clasamentul GPI iar în 2017 a devenit noul Ambasador Unibet, unde a reușit să câștige peste 800 000 $ la turneele Unibet Open.

 • - Cel mai mare premiu este de 188.459$, locul II, IPT Main Event, San Remo 2011
 • - Cel mai bun rezultat este locul I și 184.182 $, Unibet Open, Varna 2010

           Florian Duță

Florian Duță este un jucător stabilit în UK, care a câștigat cel mai mare turneu de poker jucat în afara seriei WSOP, Turneul Golitah. Acest Turneu deține cel mai mare număr de jucători din Europa, imediat după Seria WOSP, cu un buy-in a fost de 125 €. Pentru un interviu acordat pentru Golitah, Florian a declarat că nu este ghidat de prețul buy-in, ci mai degrabă de numărul de jucători. Jucătorul profesionist a marcat punctul culminant al carierei sale la Campionatele WYnn Summer Classsic.

 • - Cel mai mare premiu în bani este de 429. 161 $, locul I, Wynn Summer Classic, Las Vegas 2018
 • - Al 2-lea rezultat bun este locul IX și 25 000 $, PokerStars Caribbean Adventure 2019

 

Toni Județ

Campion național la biliard, care deține, de altfel, și câteva titluri importante la competițiile de biliard din străinătate, și-a început cariera ca jucător de poker în 2005, la cazinourile din România. Pregătirea mentală, acumulată la jocul de biliard, l-a ajutat să evolueze treptat în clasamentele la poker, unde a înregistrat prima victorie în 2008, la EPT – Monte Carlo.

 • - Cel mai mare premiu, locul 22, Evenimentul Principal World Series Poker.
 • - Premiul de 247. 638, evenimentul secundar, EPT, Monte Carlo

 

Odată cu introducerea cazinourilor online, Poker-ul a crescut în popularitate și a început ușor să fidelizeze mii de români. Tratat ca atare, un joc al mintii, poker-ul poate aduce rezultate foarte bune și alături de o disciplină bună, acesta schimbă viața multor dintre jucători. Un jucător profesionist este în primul rând un jucător responsabil.


Citește și:

A plecat în Germania pentru un trai mai bun, dar nu s-a mai întors: povestea lui Andrei, tânărul care la 23 de ani nu mai este printre noi

Un primar sucevean trăiește chinul vieții: el și soția sa au fost infectați cu COVID-19 în urmă cu 4 luni, însă simptomele sunt încă prezente

Iași, focar de infecție COVID-19. Un întreg șantier de construcții din capitala regiunii Moldova este infectat pozitiv

Familia Șaramăt, distrusă de durere după ce Sorina a spus că nu mai vrea să audă de România! Reacție dramatică din partea familiei de la baia de Aramă

Cine este nepotul lui Becali care a trăit un an fără să câștige măcar un leu? Soția lui lucrează la Parlament

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies