7 lucruri infricosatoare pe care nicio manichiurista nu ti le spune

O manichiura facuta la salon pare un moment perfect de relaxare, dar exista numeroase pericole despre care nimeni nu te avertizeaza. Iata de ce trebuie sa te protejezi, conform expertului Sephora Terri Silacci.

Distribuie pe:

fara descriere1. Taierea cuticulelor poate cauza dauna permanente

Ai observat vreodata ca unele persoane au unghii kalooga_36441" in valuri"? Aceasta problema estetica si nu numai poate fi cauzata si de taierea excesiva a cuticulelor. "Prima regula a taierii cuticulelor este: nu lasa manichiurista sa taie tesutul viu", explica Silacci. "O experta va impinge cu grija cuticulele si va taia numai tesutul mort, care iese in exterior. Restul trebuie sa ramana intact pentru a proteja unghia".

2. Aparatele de dezinfectare cu raze UV nu sunt suficiente

"Uita-te la instrumentele pe care manichiurista le foloseste sa vezi daca sunt aceleasi folosite si la ultima clienta. Separatoarele de degete, unele polizoare pentru stralucire sau chiar si pile sunt de unica folosinta si nu sunt usor de dezinfectat", ne averitzeaza expertul Sephora. De asemenea, se pare ca nici daca sunt puse sub lumina UV raul nu a trecut: "Aceste aparate sunt eficiente doar daca sunt combinate cu o curatare atenta, cu dezinfectat, a instrumentelor".

3. Pilirea gresita poate rupe unghiile

Pilirea intr-o singura directie, cu o pila fina, in locul unei miscari agresive in ambele directii, e importanta pentru integritatea unghiilor. Din cauza unei piliri gresite, multe femei au probleme cu ruperea sau decuamarea unghiilor.

4. Culoarea galbena nu este normala

Daca unghiile tale au o culoare galbuie, este posibil sa fie din cauza ca manichiurista ta pune lacul colorat direct pe unghie, fara un strat transparent dedesubt. In mod normal, ar trebui sa existe 4 straturi foarte fine: unul de baza, doua de lac colorat si unul de topcoat, pentru a face manichiura sa reziste mai mult. "In cazul culorii rosii sau a unor oje inchise, risti sa iti ramana putin pigment in unghie temporar", spune Silacci.

5. Pielitele nu ar trebui sa apara

"Pielitele apar atunci cand unghiile sunt deshidratate", explica expertul in unghii. In mod normal, o manichiurista buna iti trateaza unghiile cu crema de cuticule sau ulei inainte sa-ti faca unghiile. Pentru a evita formarea pielitelor, da-te cu putina crema speciala pentru unghii sau cu putin ulei in fiecare zi pe unghii si in zona cuticulelor.

6. Exista un secret pentru a preveni oja sa "sara"

Modul in care manichiurista aplica oja este foarte important - poate chiar mai important decat calitatea ojei - cand vine vorba despre o manichiura rezistenta. Secretul pe care nimeni nu ti-l dezvaluie este ca aplicarea unui strat aditional de baza intre cele doua straturi de culoare, ca intr-un sandvis.

Sursa: perfecte.ro


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate