7 motive pentru care să-ţi cumperi o maşină second hand

Ai de gând să-ţi cumperi o maşină? Dacă da, nu mai sta pe gânduri şi ia-ţi una second hand. De ce? Din mai multe motive, pe care o să le descoperi mai jos.

Distribuie pe:

Autor: R.L.

În cazul în care te întrebi de unde să-ţi cumperi o , ai cel puţin trei variante: un site cu anunţuri auto, un cunoscut şi altex.ro. Pe altex.ro, în categoria „Maşini second-hand”, o să descoperi autoturisme Dacia, Renault sau Fiat la mâna a doua, dar care se află într-o stare excepţională.

 

Primul motiv pentru care să-ţi cumperi o maşină second hand: plăteşti mai puţin

 

Poate cel mai important motiv pentru care să-ţi cumperi

o maşină second hand este că poţi să plăteşti mult mai puţin pentru un automobil rulat decât pentru unul nou. Costul unei maşini depinde, printre altele, de anul de fabricaţie, de kilometri parcurşi, de starea caroseriei, de starea motorului şi de dotările de care dispune. Cu cât maşina este mai uzată, cu atât o să plăteşti mai puţin pe ea.  În funcţie de bugetul de care dispui şi de preferinţele tale, poţi să găseşti o maşină second hand foarte bună la doar 3.000 - 4.000 de euro, dar şi la 10.000 - 15.000 de euro.

 

Al doilea motiv pentru care să-ţi cumperi o maşină second hand: ai multe opţiuni 

 

Un al doilea motiv pentru care să-ţi cumperi o maşină second hand este că ai la dispoziţie foarte multe opţiuni de mărci şi modele. Dacă nu ne crezi, intră pe un site cu anunţuri de maşini şi să te convingi foarte rapid.

Accesează un astfel de site, introdu câteva criterii pe care să le respecte autoturismul dorit, cum ar fi anul fabricaţiei şi numărul de kilometri rulaţi, şi o să primeşti sute de variante de autovehicule din care să alegi. Incomparabil mai multe decât dacă ai vrea să-ţi cumperi o maşină nouă, de la o reprezentanţă oficială.

 

Al treilea motiv pentru care să-ţi cumperi o maşină second hand: plăteşti mai puţin pe Casco

 

Pentru o (sau orice alt

brand) vei avea nevoie de o asigurare obligatorie de răspundere auto civilă (RCA), dar nu şi de o asigurare facultativă tip Casco. Spre deosebire de o maşină care tocmai a ieşit din producţie, pentru un autoturism second hand nu o să fie nevoie să cumperi o poliţă Casco. Însă, dacă alegi să-ţi faci o asigurare Casco pentru maşina ta second hand, o să scoţi mai puţini bani din buzunar decât în situaţia în care ţi-ai cumpăra aceeaşi maşină, dar nouă.
Cu cât o maşină valorează mai puţin, cu atât costul unei asigurări Casco este mai mic.

 

Al patrulea motiv pentru care să-ţi cumperi o maşină second hand: nu îţi mai faci griji de depreciere

 

O maşină se depreciază foarte repede. Iar o maşină nouă se depreciază mai rapid decât un autoturism la mâna a doua. Specialiştii în domeniul auto sunt de părere că, dacă îţi cumperi o maşină nouă, valoarea sa scade cu 20-30% imediat ce o scoţi de pe poarta reprezentanţei auto de la care o cumperi. În schimb, în varianta în care optezi pentru un autoturism second hand, nu trebuie să-ţi faci problemele în ceea ce priveşte valoarea pe care o va pierde imediat după achiziţie. Sigur, un autovehicul second hand se depreciază în timp, însă la o rată mult mai scăzută decât în cazul unei maşini no. Dacă nu ştiai, unele mărci şi modele se depreciază mai greu decât altele. Prin urmare, o mişcare deşteaptă din partea ta ar fi să te interesezi care sunt respectivele mărci şi modele. Recomandarea noastră este să te orientezi către achiziţia unei maşini sud-coreene sau japoneze. 

 

Al cincilea motiv pentru care să-ţi cumperi o maşină second hand: primeşti dotările dorite

 

Să spunem că bugetul tău pentru achiziţia unui autoturism este 10.000 de euro. Ai prefera să-ţi cumperi o maşină nouă, dar fără dotări şi funcţii speciale, sau una second hand, cu scaune din piele, computer de bord, geamuri electrice, scaune încălzite şi oglinzi care se pliază singure? În cazul în care confortul este important pentru tine, cel mai bine ar fi să mergi pe a doua variantă.

 

Al şaselea motiv pentru care să-ţi cumperi o maşină second hand: nu trebuie să faci un credit 

 

Îţi doreşti o maşină, însă nu vrei să te îndatorezi la bancă pentru 7-10 ani? Atunci, ia-ţi o maşină second hand la 3.000 - 4.000 de euro, pe care ţi-o permiţi din economiile tale, decât să apelezi la o instituţie financiară şi să te îndatorezi pentru o perioadă lungă. Un credit pentru achiziţia unei maşini înseamnă că, de fapt, nu îţi permiţi respectivul autoturism.

 

Al şaptelea motiv pentru care să-ţi cumperi o maşină second hand: nu-ţi mai faci griji de zgârieturi 

 

Şansele ca o maşină nouă să-şi păstreze exteriorul impecabil pentru mult timp sunt aproape de zero. Mai ales dacă locuieşti în Bucureşti sau într-un alt oraş aglomerat din ţară. La o maşină second hand, o zgârietură sau o mică îndoitură de tablă generează mai puţin stres decât la un un autovehicul nou, crede-ne pe cuvânt!

Sursa foto: https://www.shutterstock.com/

Abonează-te pe

Citește și:

România, cu un pas înaintea suedezilor în lupta contra coronavirusului! Medic român în Suedia: „Invidiez România că are...”

50.000 de persoane s-au programat în prima oră pe plaforma de vaccinare

Tu știi ce conține cabanosul de la magazin? Iată câți nitriți are!

Horoscop saptamanal 18-24 Ianuarie 2021: Leii sunt într-o formă de invidiat întreaga săptămână

Clipe de COȘMAR la Survivor România 2021! Un concurent a fost dus de urgență la spital

Dezvăluiri incendiare! O fostă elevă a lui Klaus Iohannis rupe tăcerea. Mărturisiri neașteptate despre președinte

SUA acuză iar China că minte de îngheață COVID-19

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies