
In articol:
- Retete de salată fresh de vară
- Salată tărănească de vară
- Salată cu pepene roșu și brânză feta
- Salată de paste
- Salată de fructe proaspete
- Salată grecească
- Salată rusească
- Salată de paste cu pesto
Vara este sezonul salatelor, care se pot consuma fie simple, fie alături de preparate din carne la grătar. Cele mai multe salate se realizează ușor, fără prea mult timp petrecut în bucătărie. Pe lângă faptul că sunt ușor de făcut, acestea sunt și foarte sănătoase și aduc organismului un aport important de vitamine și minerale.
Retete de salată fresh de vară
Salată tărănească de vară
Ingrediente:
- 10-15 cartofi noi
- 3-4 morcovi cruzi
- o mână de fasole verde (păstăi)
- ceapă verde
- usturoi verde
- 1-2 linguri oţet
- 2 linguri ulei
- sare
Preparare
Se pun cartofi la fiert în coajă, iar după ce au fiert, se scot din apă, se lasă la răcit şi se curăţă.
Separat se fierb morcovii şi fasolea verde, apoi se pun la scurs şi la răcit.Citeste si: Înălţarea Domnului 2021. Când se vopsesc, de fapt, ouăle roşii
Toate legumele se taie în cubuleţe mici şi se amestecă într-un castron încăpător. Apoi, se adaugă usturoiul și ceapa tocate mărunt. La final, se pune sarea și sosul format din oţet şi ulei, și se amestecă până ce sosul este distribuit peste tot.
Salată cu pepene roșu și brânză feta
Ingrediente
- 700 gr pepene roșu
- 1 ceapă roșie
- 180 gr brânză feta
- frunze de mentă
Preparare
Pepenele, brânza și ceapa se toacă bucățele, iar frunzele de mentă se spală. Se pun toate ingredientele într-un bol şi se amestecă bine.
La final, se stropesc cu puţin ulei de măsline şi se asezoneză cu piper proaspăt măcinat. Poftă bună!Citeste si: Ce note a obținut Eliza Iliescu la Bacalaureat 2022: „Știm amândouă că nu va fi simplu”- kfetele.ro
Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro
Salată de paste
Ingrediente
- 350 gr paste
- 2 roșii
- 150 gr brânză feta
- 85 gr măsline negre fără sâmburi
- 5 linguri de ulei de măsline
- 1 lingură oțet balsamic
- ierburi de Provence
- sare
- piper
Preparare
Pastele se gătesc în funcție de timpul de gătire indicat pe ambalaj. Se clătesc în apă rece pentru a se răci rapid. Brânza feta, roșiile și măslinele tocate se adaugă într-un bol peste care se pun ierburile de Provence. Din uleiul de masline, otetul balsamic, sarea și piperul se prepară sosul, se pune peste salată și se amestecă. Poftă bună!
Salată de fructe proaspete
Ingrediente
- 1 kg fructe proaspete: mere, pere, struguri, cireșe, vișine, caise, piersici, ananas, mango, papaya, rodie, mandarine, portocale, grepfruit, fructe de pădure și alte fructe de sezon
- frișcă naturală (opțional)
- frunze de mentă
Preparare
Toate fructele se spală și se taie cubulețe înafară de struguri, cireșe, vișine, rodia și frctele de pădure. Toate acestea împreună cu menta se pun într-un castron încăpător și se amestecă. Apoi putem pune frisca, iar pentru decor putem folosi boabe proaspete de rodie și frunzulițe de mentă. Poftă bună!
Salată grecească
Ingrediente
- 1 castravete mare
- 3 roșii medii
- 1 ceapă roșie
- 100 g măsline negre
- 300 g brânză feta
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 linguriță oțet balsamic
- oregano, sare și piper
Preparare
Se spală bine toate legumele, se taie ingredientele în bucățele mici și le punem într-un bol mare. Dressingul se prepară din ulei, oțet și condimente, pe care îl pui peste ingredinetele din bol. Se amestecă bine și se lasă 5 minute înainte de a servi. Salata grecească se poate servi cu pâine proaspăt prăjită. Poftă bună!
Salată rusească
Ingrediente
- 6 morcovi mari
- 6 castraveti murați
- 2 cartofi
- 150 g mazăre
- maioneză
Preparare
Morcovii și cartofi se pun la fiert. După ce sunt gata, se taie în cubulețe mici împreună cu castraveții murați. Se pun într-un bol peste care se pune mazărea, se amestecă și se asezonează cu sare și piper. Peste toate aceastea se pune maioneza și se amestecă bine până ce maioneza este distribuită peste tot. Poftă bună!
Salată de paste cu pesto
- 230 gr de paste
- 400 gr de fasole neagră, gătită în prealabil
- 300 gr de roșii cherry, feliate
- 1/2 cană de boabe de porumb
- 1/2 cană de feta mărunțită
- sos pesto
Citeste si: Prăjitură pufoasă cu căpşuni. Reţeta VIDEO pas cu pas
Preparare
Pastele se fierb până când devin al dente, conform indicațiilor de pe pachet. Înainte de a le strecura, se păstrează o cană cu apa în care au fost fiert pastele. După ce au fost strecurate se toarnă sosul și câțiva stropi de apă peste paste astfel încât să fie acoperite complet și se amestecă bine.
Pastele se pun într-un castron mare, se adaugă fasolea neagră, feliile de roșii cherry, boabele de porumb și brânza feta sau bucățelele de avocado și se amestecă bine compoziția. Se lasă aproximativ 30 de minute la marinat, după care se poate servi. Poftă bună!