7 secrete pe care companiile aeriene nu vor să le afli

Avionul este cel mai sigur mijloc de transport, spun statisticile. Companiile aeriene s-au dezvoltat foarte mult în ultimii douăzeci de ani, iar zborul cu avionul a devenit tot mai accesibil. Zburăm des cu avionul, dar câte ştim, de fapt, despre industria aeronautică? Iată câteva secrete pe care companiile aeriene nu vor să le aflăm.

Autor: M. B.

Măştile de oxigen funcţionează doar 15 minute

În cazul în care cabina se depresurizează, măştile de oxigen coboară din compartimentul lor, pentru a ne ajuta să respirăm. Totuşi, multă lume nu ştie că rezerva de oxigen este limitată şi  ajunge doar pentru 15 minute  .Însă, nu vă panicaţi! În cele mai multe cazuri, acest timp este suficient pentru ca pilotul să coboare avionul la o altitudine la care se poate respira.

Unor avioane le lipsesc şuruburi

Ţi s-a întâmplat vreodată să ai scaunul lângă aripă şi să observi că de pe ea lipsesc nişte şuruburi? Nu-ţi face griji,  nu eşti singurul care a constatat asta  .Un avion poate avea peste două milioane de dispozitive de fixare şi şuruburi. Atunci când aeronava intră în service pentru mentenanţă sau reparaţii, sunt şanse foarte mari ca muncitorii să mai piardă din ele.

De exemplu, în 2011, un avion Air France care a ieşit din service în Xiamen, China, a zburat timp de cinci zile cu  30 de şuruburi lipsă  pe o aripă. Avionul a călătorit la Paris, apoi la Boston, unde mecanicii au descoperit problema.

Un alt caz s-a petrecut în 2009, când un Boeing 737 al companiei US Airways a fost nevoit să aterizeze de urgenţă pentru că închiderea etanşă a cabinei începea să cedeze.

Ulterior, s-a descoperit că muncitorii de la service-ul din El Salvador montaseră invers un element esenţial al uşii.

Avioanele sunt adesea lovite de trăsnet

Oricine s-a gândit măcar o dată cum ar fi ca avionul în care se află să fie lovit de trăsnet. Ei bine, acest lucru se întâmplă destul de frecvent Deşi fulgerele şi trăsnetele sunt foarte periculoase, trebuie să ştii că avioanele sunt proiectate în aşa fel încât să suporte o astfel de lovitură.

În 1962, un avion Boeing 707 aparţinând companiei aeriene Pan American  a fost lovit de trăsnet, iar rezervorul de combustibil a explodat. În urma exploziei, toţi cei aflaţi la bord au murit. Acest incident a dus la înăsprirea reglementărilor, iar acum rezervoarele şi sistemele electronice ale avioanelor sunt proiectate pentru a rezista la trăsnet.

Citeste continuarea articolului pe INCREDIBILIA.RO.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Gafa vestimentara in direct! Ce a patit Andreea Mantea chiar in timpul emisiunii

Andreei Mantea i s-a reprosat ca ar fi prea directa. Ce ii indeamna, totusi, pe ceilalti sa faca

Greseli uriase pe care le faci cand gatesti omleta! Cum sa procedezi ca sa-ti iasa pufoasa si delicioasa!

Iată care este moștenirea pe care Prințul Philip a lăsat-o!

Doliu la nivel mondial! A murit subit în închisoare! Cel mai mare escroc care a existat vreodată

Diana Șoșoacă BĂTUTĂ măr de o altă femeie celebră! Cum s-a ajuns la un scandal fără precedent

Cine preia Ministerul Sănătății. Președintele Iohannis a semnat

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies