7 substanţe toxice care te pot ucide în câteva secunde

De cele mai multe ori, arată banal, iar în unele cazuri sunt chiar invizibile. Dacă sunt ingerate sau inhalate, aceste substanţe toxice afectează iremediabil organismul uman. Unele se regăsesc în stare naturală în plante, altele au fost fabricate prin procedee chimice, dar toate au ceva în comun: sunt ucigaşi necruţători. Îţi prezentăm o listă a celor mai periculoase substanţe chimice din lume.

Autor: M. B.
 
1. Antraxul
 
 
Extrem de letală, bacteria Bacillus anthracis pătrunde în corpul uman prin contact cu pielea, inhalare sau înghiţire. Simptomele apar între o zi şi două luni de la momentul infectării.
 
Forma cutanată este una mai uşoară şi constă în formarea de vezicule şi ulceraţii la nivelul pielii.
Dacă nu este tratată cu antibiotice, cauzează moartea în 5%-20% din cazuri.
 
Forma pulmonară este mai gravă şi se manifestă prin frisoane, febră mare şi insuficienţă respiratorie. Moartea survine din cauza septicemiei, între 3 şi 6 zile de la infectare.
 
Forma digestivă are o mortalitate de 50%, iar victimele mor din cauza septicemiei, insuficienţei cardiace sau renale.
 
 
 
2. Toxina botulinică
 
 
Când vine vorba de substanţe toxice, toxina botulinică este cea mai puternică otravă din lume. Neurotoxina a devenit cunoscută de când este utilizată la scară largă în procedee cosmetice (botoxul).
 
 
O singură linguriţă de toxină botulinică pote ucide aproximativ 1,2 milioane de oameni! Odată intrată în organismul uman, ea cauzează tulburări de vorbire şi de vedere, slăbirea muşchilor şi, la final, moartea.
 
 
3. Amatoxina
 
 
Amatoxina se găseşte în majoritatea ciupercilor otrăvitoare şi este una dintre cele mai letale substanţe toxice. Atacă direct ficatul şi rinichii, iar persoana infectată intră în scurt timp în comă, stare din care nu-şi mai revine niciodată.
 
În câteva zile, victima amatoxinei decedează.
 
Vezi continuarea pe INCREDIBILIA.RO.
 
Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Mama care si-a ucis copilul a fost lasata in libertate dintr-o greseala! Cum a fost posibil asa ceva

Bianca Dragusanu, declaratii despre relatia cu Tristan Tate! Spune ca l-a cunoscut dupa despartirea de Victor, dar fotografia cu ei spune altceva

Subiectul escapadei cu Cristea la Paris a fost din nou deschis "Ai uitat cand ai fugit si m-ai inselat!" Ce a replicat Bianca Dragusanu

Horoscop Zilnic Sâmbătă 19 Iunie 2021: RACII au parte de o situație care poate lua o întorsătură favorabilă pentru ei

Moșii de vară 2021. Ce este total interzis să faci de Sâmbăta Morților

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita superă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Anamaria Prodan, mesajul disperării. Cum îl șantajează emoțional pe Reghecampf

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies