8 alimente pe care sa nu le mai arunci. Pot prinde o viata noua in alte retete

De la fructe prea coapte pana la paine tare, toate se pot reinventa in noi feluri de mancare. Atunci cand faci curat in frigider sau ramai cu resturi dupa ultima masa pregatita, poti pastra o parte din ingredientele pe care, in mod normal, le-ai pune la cos. Te invatam ce sa faci cu fiecare in parte.

Distribuie pe:

Autor: V.P.

fara descriere
1. Bucati de branzeturi

Daca ai ramas cu branza, cascaval, mozzarella, cheddar sau alt sortiment dintr-un pachet/cutie incepute, nu le arunca. Le poti folosi in paste, quiche-uri, omlete, fondue, quesadillas sau in sandvisuri calde.

Pana si coaja tare de la parmezan o poti folosi. Pune-o intr-o supa sau un sos pentru paste si vei obtine o textura mai cremoasa si arome pe care nici nu le banuiai.

2. Fructe prea coapte

Nu te poti stapani sa nu iti cumperi o sacosa plina cu fructe  mai ales cand sunt in sezon si se gasesc din belsug.  Dar de multe ori ajungi sa iei mai mult decat ai putea manca si te trezesti in cateva zile cu multe fructe prea coapte pe care n-ai vrea sa le arunci. Le poti folosi in dulceturi, sosuri, prajituri, inghetate.

3. Legume care si-au pierdut textura

Ai ramas cu cateva bucati de morcov, telina, o jumatate de ceapa sau cateva felii de ardei gras de la ultima mancare. Dupa mai multe zile, chiar si tinute in frigider, isi vor pierde fermitatea. Nu le arunca. Pune-le  intr-o punga la congelator si foloseste-le cand vrei sa faci supa concentrata de legume.

4. Oase de pui

In cazul in care ai dezosat acasa un pui intreg pentru alte preparate poti pastra toate oasele pentru a le folosi pentru o supa concentrata de pui. Acelasi lucru il poti face si cu oasele de pui ramase de la un pui cumparat gata rotisat sau gatit intreg la cuptor. Le pastrezi la congelator pana cand strangi suficiente ca sa pregatesti un stock.

Citeste pe Foodstory continuarea


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate