8 citate celebre din Papa Francisc. Suveranul Pontif e cunoscut pentru cuvântările sale pline de înțelepciune

Citate celebre ale lui Papa Francisc despre viață și iubire. De ce mai este numit și Suveranul Pontif.

Autor: Alexandra Nistor

In articol:

Citate celebre ale lui Papa Francisc. Care sunt acestea și cum te vor ajuta să privești din alte perspective viața și bucuriile ei. Ce impact au ințelepciunile Suveranului Pontif asupra voastră.

8 citate celebre din Papa Francisc

„Eu cred în Dumnezeu, nu într-un zeu catolic. Nu există niciun zeu catolic. Există Dumnezeu și eu cred în Iisus Christos, întruparea sa. Iisus este profesorul meu, pastorul meu, dar Dumnezeu Tatăl este lumina și creatorul. Aceasta este ființa mea”

„Având în vedere că mulți dintre voi nu aparțineți de Biserica Catolică, iar alții sunteți atei, din toată inima mea vă dau această binecuvântare tăcută fiecăruia dintre voi, respectând conștiința fiecăruia, știind că fiecare dintre voi este un copil al lui Dumnezeu”

„Dacă cineva are răspunsuri la toate întrebările, aceasta este dovada că nu-l are pe Dumnezeu. Înseamnă că este un fals profet care folosește religia pentru el însuși. Marii lideri ai poporului lui Dumnezeu, ca Moise, au lăsat întotdeauna loc de îndoială. Trebuie să lăsați loc Domnului, nu pentru certitudinile voastre. Trebuie să fim umili”

"Împreună cu o cultură a muncii, trebuie să existe şi una a timpului liber ca şi gratificaţie.

Cu alte cuvinte, oamenii care muncesc trebuie să aibă timp pentru a se relaxa, a fi alături de familiile lor, a se distra, a citi, a asculta muzică, a face sport"

Citeste si: Oana Roman, primele declarații după ce s-a aflat că nu a fost invitată la botezul copilului lui Pepe- kfetele.ro

Citeste si: Și-a cumpărat vechimea în muncă cu o sumă uriașă. Femeia din Iași care a făcut asta a muncit în străinătate- bzi.ro

Citeste si: Care este motivul pentru care Anghel Damian s-a despărțit de Lia Bugnar. Tânărul regizor a început o nouă relație cu Theo Rose

"Bunicii visează când nepoţii merg înainte, şi nepoţii, atunci când au rădăcini"

"Să privim lumea nu din dorinţa de a o vedea aşa cum ne-ar plăcea să fie, ci văzând-o aşa cum e ea, pentru că numai în felul acesta o să ne dăm seama de nevoile ei"

"Unii dintre cei mai buni oameni din istorie n-au crezut în Dumnezeu, în vreme ce unele dintre cele mai mari atrocităţi au fost săvârşite în numele Domnului"

"Vă rog să vă asiguraţi că bogăţia slujeşte umanitatea, nu o conduce"

De ce Papa se mai numește și Suveranul Pontif

Papa Francisc a devenit prima și prima dată preot în Argentina, locul în care s-a născut. În 2013, Jorge Mario Bergoglio, numele său real, a devenit oficial Papa Francisc. Înainte de a ajunge liderul suprem al Bisericii Romano-Catolice, Papa Francisc a fost tehnician chimist în laborator.

citate celebre papa francisc

Cele mai înțelepte vorbe ale lui Papa Francisc

[Sursa foto: PixaBay]

Papa de la Roma este episcopul și patriarhul capitalei Italiei și liderul spiritual al Bisericii Romano-Catolice și al bisericilor Catolice din Rit Estic, biserici care întruchipează Biserica Catolică.

Citeste si: De ce se sărbătorește Ziua Marinei Romane pe 15 august

Papa Francisc mai este numit și Suveranul Pontif, titlu care reprezentau preoții din colegiul sacerdotal suprem, care vegheau cultului religios. În prezent, Suveranul Pontif este șeful Bisericii Catolice, persoană care are autoritate indiscutabilă într-un anumit domeniu. De aceea Papa Francisc deține și acest titlu.


sursă: protv.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop Chinezesc 9 august 2022. Află ce îți rezervă astrele pentru ziua de marți

BANCUL ZILEI: O blondă merge la doctor: „Dacă mă ating mai jos de burtă...”

UN HAIRSTYLIST DE TOP A ÎNCHEIAT UN PARTENERIAT SOLID CU UN SALON DIN CAPITALĂ! JULLY CORNEA CONTINUĂ SĂ SE REINVENTEZE

Energie multă și bună dispoziție pentru zodiile de foc și cele de apă

Veste cumplită pentru proprietarii de APARTAMENTE! Se întâmplă chiar acum în ROMÂNIA

“Am legat-o de mașină să nu o mai tragă alții.” Culiță Sterp, mesaj pentru internautul care l-a ajutat după accidentul rutier

Sfârşitul lui Putin, anunțat de la Bucureşti. Kremlinul, lăsat fără soluții

Tragedie pentru un cunoscut antrenor de fotbal. A anunțat pe Facebook că i-a murit fiica de 21 de ani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies