WowNews logo WOWnews
Stories
Cea mai buna reteta de fasole cu ciolan afumat. Doua ingrediente minune care ii schimba total gustul

Stiri

Cea mai buna reteta de fasole cu ciolan afumat. Doua ingrediente minune care ii schimba total gustul

Fasolea cu ciolan, una din mancarurile traditionale de 1 Decembrie, este o reteta indragita de toti romanii.
Reteta a fost propusa de Bogdan Roman, un fost concurent al unui show culinar.

Ingrediente:

fasole uscată albă, pestriţă sau roşie 500 de grame (se recomandă fasolea pestriţă), 1 ciolan afumat (preferabil afumat natural, la fum), 3 cepe mari, 1-2 morcovi mari, 2 gogoşari, 1 păstârnac, 2 roşii decojite, 200 de mililitri suc de roşii sau 3 linguri pastă de tomate, 2-3 linguri de ulei, piper, 5-6 foi de dafin, 100de grame de ţelină (opţional).

Citeste si: VIDEO Neajunsurile din copilărie au revenit în viața pe care astăzi o trăiește Tanti Vasilica! Ce îi sfătuiește aceasta pe tinerii din zilele noastre? "Casa-i gata să cadă!" - kfetele.ro

Mod de preparare:

“Se începe ca de obicei cu spălarea-curăţarea legumelor şi opărirea ciolanului. Se căleşte în 2-3 linguri de ulei ceapa împreună cu ţelina, păstârnacul, morcovii şi sarea. Când au devenit aurii se adaugă gogoşarii şi roşiile decojite şi tăiate cubuleţe. Se mai ţine pe foc 2-3 minute. Separat se pune fasolea la fiert. După ce dă în clocot se aruncă apa şi se pune din nou la fiert în altă apă. Se repetă operaţia de 3 ori. Împreunăm legumele călite cu fasolea opărită, ciolanul şi restul de condimente şi le punem la fiert în apă cât să acopere ingredientele. Se fierbe la foc mic. Când fasolea este fiartă, adăugăm sucul de roşii, potrivim de sare după gust şi mai fierbem câteva minute. Se serveşte cu salată de castraveţi muraţi sau ceapă roşie. În funcţie de gusturi se poate servi cu smântâna şi tarhon”, explică Bogdan Roman.

Reteta poate fi imbogatita cu doua ingrediente care ii ofera un surplus de savoare, cum ar fi smantana si tarhonul.