WowNews logo WOWnews
Stories

Stiri

Reţete de post: Salată de măsline verzi, nucă şi rodie

Salata de măsline verzi cu nucă şi rodie este light şi acrişoară, dar săţioasă şi aspectuoasă.

Reţeta de post de salată de măsline verzi, nucă şi rodie este perfectă pentru vegetarieni şi poate fi adaptată pentru toate gusturile.

Reţete de post. Cum pregăteşti salată de măsline verzi, nucă şi rodie

Ingrediente

180 grame măsline verzi fără sâmburi
50 grame nucă
50 grame fistic
seminţele de la o rodie
1 ardei iute roşu
1 ceapă mică roşie
o jumătate de legătură de pătrunjel
10 frunze mari de mentă
2 linguri ulei de măsline
2 linguri suc de lămâie
1 lingură sirop de rodie
sare şi piper

Se toacă mărut măslinele şi se pun într-un boc încăpător.

Se macină mare nuca şi fisticul în robotul de bucătărie sau se toacă de mână cu cuţitul.

Se curăţă ardeiul iute de nervuri şi se toacă mărunt. Se toacă şi verdeţurile. Toate, inclusiv seminţele de la rodie, se pun în bol peste măsline.

Ceapa se toacă mărunt. Se presară cu sare şi se lasă 10 minute, apoi se stoarce bine (în pumn sau tifon) şi se adaugă sucul de lămâie, după care se lasă la macerat timp de 10 minute. Se adaugă apoi în salată, cu tot cu suc.

Se potriveşte de sare şi se răşneşte pe deasupra piper negru.

Într-o ceşcută se amestecă siropul de rodie cu uleiul şi se toarnă peste salată.

Salata de măsline verzi cu nucă şi rodie se poate servi imediat, dar rezistă foarte bine şi o zi-două la frigider. Acest preparat se poate servi ca atare, simplă, sau cu lipie, ori pe post de garnitură la diverse alte mâncăruri.