kanald.ro
Stiri
Cum poți prelungi termenul de valabilitate al produselor. Motivul pentru care brânza se învelește într-un prosop de hârtie îmbibat în oțet
Dacă sunt depozitate corespunzător, multe dintre alimente pot fi păstrate mai mult timp decât în mod obișnuit.
În plină pandemie de coronvirus, autoritățile ne recomandă să stăm cât mai mult acasă și să evităm să mergem în spațiile aglomerate, mai ales în supermarketuri. Modul de depozitare al alimentelor le poate prelungi termenul de valabilitate.
Cum poți prelungi termenul de valabilitate al produselor
1. Laptele
Păstrați laptele într-un recipient din sticlă. Recipientele de sticlă se păstrează reci chiar și după ce sunt scoase din frigides, motiv pentru cale calitatea laptelui nu va fi afectată atunci când este scos din frigider.
2. Brânza
Pentru a prelungi termenul de valabilitate, brânza trebuie învelită într-un prosop de hârtie umezit cu oțet diluat cu apă. Depozitată astfel în frigider, într-o caserolă de plastic, brânza se păstrează mai mult timp și nu se îngălbenește.
3. Lămâile
Lămâie păstrate într-o pungă de plastic, în frigider, rămân bune o perioadă mai îndelungată. Un experiment a arătat că, depozitate astfel, lămâile pot fi păstrate chiar și timp de o lună.
Citeste si: Trebuie sa dezinfectezi toata mancarea pe care o cumperi? Recomandarile expertului
Citeste si: Cartofi parizieni la cuptor. Reteta simpla
Citeste si: Drojdie facuta in casa. Cum se face drojdia acasa
4. Pâinea
Pentru a rămâne proaspătă și a nu se usca, pâinrea trebuie acoperită cu un prosop de bucătărie și băgată într-o pungă de hârtie.
5. Avocado
Pentru a nu se oxida, bucațile de avocado trebuie stropie cu suc de lămâie sau cu ulei de măsline.
Citeste si: Chec pufos cu 4 ingrediente. Reteta simpla
Citeste si: Greselile mari pe care le faci atunci cand gatesti supa sau ciorba. 5 greseli de evitat in bucatarie
6. Ciuperci
Depozitate într-o pungă de hârtie, ciupercile nu mucegăiesc în frigider și pot fi păstrate mai mult timp.