kanald.ro
Diverse
5 rețete sănătoase pentru micul dejun. Iată cât de ușor se prepară
Dacă nu mai ai idei de rețete pentru mic dejun, iată 5 sugestii de rețete sănătoase și ușor de pregătit, potrivite chiar și pentru cei mici!
Cu toții știm că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei și că pentru a avea energie pe parcursul zilei nu este bine să sărim peste prima masă. Dacă ai rămas în pană de idei pentru micul dejun, iată 5 rețete sănătoase pentru micul dejun cu care să-ți surprinzi familia! Vei fi umit de cât de ușor se prepară!
5 idei de rețete sănătoase pentru micul dejun
Dacă te-ai săturat de clasica omletă la micul dejun și vrei să ai un stil de viață cât mai sănătos, iată 5 rețete sănătoase pentru micul dejun, pe care cu siguranță le vei adora! Se prepară rapid și sunt potrivite chiar si pentru copii!
Clătite cu spanac, brânză de vaci și somon afumat
Ingrediente
300 g piure de spanac decongelat
130 g făină din grâu integral sau hrișcă
200-250 ml lapte
1 ou (opțional)
1/2 linguriță sare
1 lingură ulei (pentru prăjit)
pentru umplutură:
250 g brânză de vaci moale (sau cremă de brânză)
un vârf de cuțit de sare
150 g felii de somon afumat
Mod de preparare
Într-un castron, amestecă spanacul decongelat cu făina preferată de tine, sarea, 200 ml de lapte și oul până obții o consistență fină. Dacă aluatul este prea gros, mai adaugă 50 ml de lapte. Toarnă aluatul pentru fiecare clătită într-o tigaie cu ulei încins și prăjește clătitele timp de 2 minute pe fiecare parte. Din când în când, amestecă aluatul din castron pentru ca făina să nu se depună pe fundul acestuia.
Citeste si: 5 rețete de ciorbe de post. Cele mai gustoase ciorbe fără carne
Când clătitele sunt gata, întinde brânza de vaci amestecată cu sare pe fiecare clătită, apoi adaugă bucățile de somon afumat. Rulează clătitele și servește-le. Clătitele sunt excelente cât sunt calde.
Plăcintă sărată cu zucchini și brânză de vaci
Ingrediente
500 g zucchini dat pe răzătoare
7 ouă (de mărime medie)
80 g făină de tip spelta (sau făină de hrișcă) (vă recomandăm această)
1/2 praz
200 g brânză de vaci (fără zeamă)
2-3 căței de usturoi
1/2 linguriță sare
1/4 linguriță piper negru măcinat
Mod de preparare
Stoarce zucchini dat pe răzătoare cât mai mult posibil cu ajutorul unui prosop de bucătărie.
Într-un castron, amestecă zucchini cu ouăle, condimentele, sarea, cățeii de usturoi pisați, prazul mărunțit și brânza de vaci scursă de zeamă. Toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt sau într-o formă din silicon (cu diametrul de aproximativ 25 cm ). Coace plăcinta cu zucchini timp de 45 de minute la 200 de grade până când se rumenește.
Citeste si: Cum să faci cele mai bune chiftele de post
Terci de ovăz cu afine
Ingrediente
1/2 cană ovăz (vi-i recomand pe aceștia)
1 cană de apă
2-3 linguri iaurt grecesc simplu (cu puține grăsimi)
200 g afine
un vârf de cuțit de scorțișoară (v-o recomand pe aceasta)
un vârf de cuțit de stevia (sau 1-2 linguri miere) (v-o recomand pe aceasta)
Mod de preparare
Într-o cratiță, aduceți apa la punctul de fierbere. Turnați ovazul în apă și fierbeți-l până când se înmoaie. Când ovăzul se înmoaie și capătă o consistență cremoasă prin absorbirea întregii cantități de apă, dați terciul de ovăz la o parte și adăugați îndulcitorul, scorțișoara, iaurtul grecesc și afinele. Terciul de ovăz poate fi servit fierbinte sau rece.
Frittata cu roșii
Ingrediente
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii - catena.ro
4 ouă mari
2 linguri de lapte
2 linguri piure de roșii
3 linguri parmezan dat pe răzătoare
250 g roșii cherry
1 linguriță ulei de măsline (vi-l recomand pe acesta)
piper negru măcinat
1/2 linguriță sare de mare
Mod de preparare
Într-un castron, amestecă ouăle, laptele, piureul de roșii, sarea de mare, piperul negru măcinat și o lingură cu vârf de parmezan dat pe răzătoare. Încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mai adâncă. Toarnă amestecul de ouă în tigaie. Acoperă tigaia și lasă conținutul să fiarbă la foc mediu timp de 5 minute până când frittata se îngroașă. Decorează frittata cu roșii cherry mărunțite și cu restul de parmezan și acoperă tigaia, lăsând amestecul să se coacă timp de aproximativ 5-7 minute, verificând din când în când pentru a nu se arde.
Lipie cu salată verde
Ingrediente
2 frunze mari de salată verde
50 g șuncă presată de calitate
30 g brânză feliată
1/4 avocado
1/2 roșie
un vârf de cuțit de piper negru măcinat
Mod de preparare
Spală frunzele de salată sub jet de apă și lasă-le să se usuce. Scoate pulpa de avocado și paseaz-o cu o furculița. Amestecă pasta de avocado cu un vârf de cuțit de piper negru și întinde-o peste frunzele de salată, una câte una. Așază frunză de salată verde cu avocado peste cea de-a doua frunză de salată spălată, astfel încât să se lipească una de alta. Așază feliile de șuncă presată și de brânză peste frunzele de salată, iar deasupra așează o felie subțire de roșie. Rulează foarte strâns și cu atenție frunzele de salată umplute. Poți tăia wrap-ul în jumătate, sau poți înfige o scobitoare pentru ca acesta să nu se desfacă.