A ajuns pe strazi dupa ce a fost externat din spital! Familia nu l-a mai vrut!

Un barbat care a fost internat timp de 15 ani la Spitalul de psihiatrie Socola din Iasi a ajuns pe strazi dupa ce fratele care a venit sa il externeze l-a abandonat.

Distribuie pe:

fara descriereFratele barbatului de 70 de ani avea nevoie doar de pensia de 700 de lei, asa ca nu i-a mai pasat de soarta lui. Batranul a ajuns la Spitalul Sf. Spiridon unde a avut nevoie de o interventie chirugicala, insa medicii de la spital nu au mai putut sa il tina internat.

"Batranul a ajuns la chirurgie penrtu ca avea abdomen acut. Profesorul Georgescu m-a cautat si mi-a relatat despre acest caz. Batranul figura ca necunoscut si am fost solicitat, deoarece pacientul refuza sa se alimenteze si sa comunice. Nu vorbea cu nimeni. In triajul spitalului a fost recunoscut de personal, pentru ca a stat mai bine de 15 ani in sectia exterioara Sipote a spitalului nostru. El sufera de schizofrenie paranoida. In luna februarie, fratele, a solicitat externarea. Bineinteles ca a fost neglijat de familie si batranul a ajuns pe strazi. In toata aceasta perioada, nu si-a mai luat nici tratamentul pentru schizofrenie. Batranul este din localitatea Popricani, unde locuieste si fratele. Pacientul a fost externat, pentru ca fratele sa se foloseasca de pensia lui. Are 700 lei lunar, pensie obtinuta in urma anilor de munca", a declarat dr. Romeo Dobrin pentru bzi.ro.

"Personal am luat legatura cu politistii din localitate ca sa discute cu familia, sa vina sa ia bolnavul acasa. Fratele a promis ca va veni, dar nu s-a intamplat asa", a mai spus medicul Romeo Dobrin.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate