A ars casa unde a trait Mihail Sadoveanu in Bucuresti

Un incendiu puternic a izbucnit azi intr-un imobil din Capitala. Casa era parasita, nu s-au inregistrat victime. Autoritatile sustin ca in vila respectiva a trait scriitorul si politicianul Mihail Sadoveanu. Imobilul este in litigiu, proprietatea fiind "vanata" in trecut de un nume cel putin dubios.

Distribuie pe:

fara descriereAceasta e casa in care a locuit Mihail Sadoveanu, in Bucuresti
Incendiul a izbucnit azi de dimineata, in jurul orei 10.30. Mai multe autospeciale ale pompierilor au descins pe strada Barbu Delavrancea reusind sa stinga focul. Conform autoritatilor, in impozanta vila a locuit si scriitorul si politicianul Mihail Sadoveanu. Vecinii au declarat presei ca imobilul era parasit si ca in casa mai statea oameni ai strazii care nu de putine ori faceau focul pentru a se incalzi. Inca nu se stie daca acesta e motivul incendiului.
Casa a fost dorita, in trecut, de catre comisarul Adrian Murea, chirurg la Spitalul Ministerului de Interne. In 2008, ziarul Evenimentul Zilei relata ca Murea era anchetat de DNA pentru afaceri imobiliare ilegale, derulate sub semnatura pacientilor decedati. Potrivit procurorilor, citati de evz.ro, Murea viza si casa de pe strada Barbu Delavrancea, numarul 47, care a ars azi, unde intentiona sa-si amenajeze o clinica. Confrm evz.ro, pe 4 octombrie 2002, Murea i-ar fi cerut unui notar sa autentifice un contract de vanzare-cumparare potrivit caruia un om de afaceri l-ar fi imputernicit pe pacientul Stefan Macovei, printr-o procură incheiată la New York, sa-i vanda chirurgului casa din Barbu Delavrancea.

FOTO: maps.google.ro (nr. streetview)


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate