A dat cartofii prin răzătoare, dar nu pentru chifteluţe! Nu ai gustat niciodată aşa ceva

Multe persoane folosesc cartofii daţi prin răzătoare pentru a prepara chifteluţe, însă puţini ştiu că pot prepara şi o altă reţeţă cu adevărat delicioasă.

Distribuie pe:

Autor: M. B.

 
Multe persoane folosesc cartofii daţi prin răzătoare pentru a prepara chifteluţe, însă puţini ştiu că pot prepara şi o altă reţeţă cu adevărat delicioasă.
 
Ingrediente: 600 g cartofi, 2-3 căţei de usturoi, 1 ardei iute, 50 ml ulei de floarea soarelui, sare, piper, coriandru, oţet
 
Preparare: Turnaţi apa într-o cratiţă si puneţi-o pe foc.
Aduceţi-o până la fierbere, adăugaţi sarea şi oţetul. Spălaţi şi curăţaţi cartofii. Daţi-i prin răzătoarea mare. Spălaţi-i bine cu apă rece, astfel încât să îndepărtaţi excesul de amidon. 
Puneţi o parte din cartofii raşi într-o strecuratoare şi adânciţi-i în apa clocotită. Gătiţi-i timp de 4 minute. Luaţi strecuratoarea din apa clocotită si puneţi-o într-un vas cu apă foarte rece (pentru cateva minute). Scoateţi strecuratoarea din apă şi lăsaţi cartofii să se scurgă. Gătiţi astfel şi cartofii rămaşi. Tocaţi mărunt ardeiul iute şi usturoiul. Încingeţi bine uleiul. Într-un bol, amestecaţi cartofii cu uleiul fierbinte, ardeiul iute şi usturoiul. Potriviţi cu puţină sare. Amestecaţi. Acoperiţi cartofii cu un capac sau cu folie alimentara şi daţi-i la frigider pentru o oră.
 
sursa: bzi.ro.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate