A dat cartofii prin răzătoare, dar nu pentru chifteluţe! Nu ai gustat niciodată aşa ceva

Multe persoane folosesc cartofii daţi prin răzătoare pentru a prepara chifteluţe, însă puţini ştiu că pot prepara şi o altă reţeţă cu adevărat delicioasă.

Autor: M. B.

 
Multe persoane folosesc cartofii daţi prin răzătoare pentru a prepara chifteluţe, însă puţini ştiu că pot prepara şi o altă reţeţă cu adevărat delicioasă.
 
Ingrediente:600 g cartofi, 2-3 căţei de usturoi, 1 ardei iute, 50 ml ulei de floarea soarelui, sare, piper, coriandru, oţet
 
Preparare: Turnaţi apa într-o cratiţă si puneţi-o pe foc.
Aduceţi-o până la fierbere, adăugaţi sarea şi oţetul. Spălaţi şi curăţaţi cartofii. Daţi-i prin răzătoarea mare. Spălaţi-i bine cu apă rece, astfel încât să îndepărtaţi excesul de amidon. 
Puneţi o parte din cartofii raşi într-o strecuratoare şi adânciţi-i în apa clocotită. Gătiţi-i timp de 4 minute. Luaţi strecuratoarea din apa clocotită si puneţi-o într-un vas cu apă foarte rece (pentru cateva minute). Scoateţi strecuratoarea din apă şi lăsaţi cartofii să se scurgă. Gătiţi astfel şi cartofii rămaşi. Tocaţi mărunt ardeiul iute şi usturoiul. Încingeţi bine uleiul. Într-un bol, amestecaţi cartofii cu uleiul fierbinte, ardeiul iute şi usturoiul. Potriviţi cu puţină sare. Amestecaţi. Acoperiţi cartofii cu un capac sau cu folie alimentara şi daţi-i la frigider pentru o oră.
 
sursa: bzi.ro.
Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Coşmarul fără sfârşit al Alinei Puşcaş: "Aştept să mor!"

Minivacanţă de Crăciun şi Revelion. Zile libere pentru români

Tu știi ce conține cabanosul de la magazin? Iată câți nitriți are!

Horoscop Zilnic Joi 28 Ianuarie 2021: Capricornii și Leii vor fi loviți de noroc

Închisoare pentru toți românii care fac acest lucru! CCR este așteptată să își dea verdictul

Surpriza anului! Cu cine se va căsători Denise Rifai? Este un bărbat celebru

EXCLUSIV. Iulian Bulai (USR), sancționat de CNCD. Comentarii aberante despre Iisus

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies