A fost depistat primul caz de COVID-19, după testele din salivă la elevi. Declarațiile făcute de Ministrul Educației

Sorin Cîmpeanu a făcut declarații, luni, la Parlament, că în urma testării din salivă în școli s-a înregistrat primul caz de coronavirus!

Autor: Cristina Ionela

In articol:

Ministrul Educației a făcut declarații, luni, la Parlament, referitoare la primul caz de infectare cu coronavirus, depistat la o școală din București. A fost prima zi de testare din salivă pentru elevi și a apărut și primul caz, Este vorba despre un elev de la Liceul I.

L. Caragiale din Capitală. Este primul elev, depistat pozitiv cu COVID-19, în urma efectuării testului din salivă la şcoală. Vestea a fost dată de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, care a precizat că elevul va face testul PCR pentru confirmarea sau infirmarea infectării cu SARS-COV-2.

Citeste si: Alexandru Rafila, anunț de ultimă oră. Românii nu vor trebui să prezinte certificatul verde, pentru a participa la slujbele religioase: "Avem nevoie de suportul Bisericii"

”Am fost anunţat în urmă cu puţin timp de DSP Bucureşti că s-a raportat primul caz pozitiv de COVID, detectat în urma testelor de salivă. S-a luat legătura şi va face testul PCR pentru infirmarea sau confirmarea acestei situaţii”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Parlament.

Citeste si: Horia Moculescu este conectat la un aparat de oxigen. Detalii de ultimă oră despre starea de sănătate a compozitorului- bzi.ro

Citeste si: Prima zi de testare a elevilor în școli, pentru COVID-19! Alexandru Rafila și Sorin Cîmpeanu, tutorial video pentru părinți și profesori

Sorin Cîmpeanu mizează pe responsabilitatea părinților, dar și a profesorilor, susținând că este important să raporteze correct rezultatul testului. ” Mizăm pe responsabilitatea părinţilor, pe responsabilitatea profesorilor, şi sunt convins că au înţeles, marea majoritate a lor, că este important să raporteze corect şi în timp rezultatul acestor teste, în cazul în care sunt pozitive”, a mai anunțat ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu

[Sursa foto: Captură Video]

Alexandru Rafila și Sorin Cîmpeanu, tutorial pentru utilizarea testului de salivă! Iată ce trebuie să știe părinții și profesorii

Ministrul Sănătății,  Alexandru Rafila, și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, au lansat o serie de tutoriale video în care explică cum trebuie folsite testele antigen de salivă pentru depistarea virusului COVID-19. Videoclipurile au fost postate în mediul online și au fost distribuite și în școli.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies