A fost emis cod roșu! Vremea o ia razna în România

Vremea o ia razna în România. Hidrologii au emis cod roșu pentru mai multe zone străbătute de trei dintre cele mai importante râuri din România.

Distribuie pe:

Autor: D.A.

A fost emis cod roșu! Vremea o ia razna în România
A fost emis cod roșu! Vremea o ia razna în România


In articol:

Vremea nu mai are cursul pe care românii îl știau. Ultimele evenimente, dar și cele care sunt anunțate de specialiști, confirmă evoluția haotică a vremii. Autoritățile au emis un Cod Roșu hidrologic pentru râurile din bazinele hidrografice Bistrița, Moldova și Suceava, vremea rămânând capricioasă în continuare. Autoritățile au anunțat că avertismentul intră în vigoare de luni, ora 18.00 și va fi valabil până miercuri, la ora 12.00.

Sucevenii sunt atenționați să nu se apropie de malurile râurilor, să evite zonele inundabile, traversarea punților și a podețelor improvizate. În caz de urgență, oamenii trebuie să se adăpostească în zone mai înalte și să apeleze la numărul de urgențe 112.Avertismentul survine după o serie de evenimente nedorite pe teritoriul României. 

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

A fost emis cod roșu! Vremea o ia razna în România
A fost emis cod roșu! Vremea o ia razna în România

Zonele exacte unde vremea produce temeri

Avertizarea vizează râurile din bazinele hidrografice: Tisa - sector aval intrarea ȋn ţară, Vişeu, Iza (judeţul Maramureş), Someşul Mare - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Bistriţa Năsăud), Suceava (judeţul Suceava), Moldova (judeţele: Suceava şi Neamţ), Bistriţa - bazin amonte Ac. Izvorul Muntelui şi afluenţii aferenţi sectorului aval Ac. Izvorul Muntelui (judeţele: Suceava, Neamţ, Harghita şi Bacău), Prut – sector amonte Ac. Stânca Costeşti (judeţul Botoşani).

Specialiștii mai adaugă că fenomenele hidrologice periculoase, vizate de codul roșu, se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din județele Suceava, Neamț și Botoșani, ȋn intervalul 23 iunie, ora 9:00 – 23 iunie ora 24.00.

Ce presupune codul roșu de vreme rea?

Codul roșu hidrologic presupune un risc iniment de viituri majore.  Există, de asemenea, un risc major de amenințare directă şi generalizată asupra siguranţei persoanelor şi bunurilor. Mai mult, hidrologii anunță, indirect că au fost depășite sau urmează COTELE DE PERICOL.

Codul roşu se aplică doar în momentele în care fenomele meteo prevăzute sunt potențate de specialiștii din cadrul instituțiilor abilitate ca fiind chiar periculoase, cu un grad de intensitate foarte mare şi cu efecte dezastruoase, anunță inhga.ro

Galerie foto 
Citește și:

Legile pe care ar trebui să le știe orice votant. Iată sub ce parametrii legali se desfășoară și se organizează alegerile

Cutremur, din nou! Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit

Secretar de stat în Ministerul Economiei, implicat într-un accident rutier în Argeș. Imagini de la locul fața locului VIDEO

COVID-19. Numărul cazurilor noi de coronavirus, extrem de ridicat pentru o zi de weekend.  33 de oameni au murit în ultimele 24 de ore

Situație critică în Marea Britanie. Guvernul britanic ia în considerare o nouă izolare totală. „Trebuie să acționăm”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies