A fost la 2 minute de moarte! Michi de la Suie Paparude a supravietuit miraculos infarctului de ieri. Medicii sunt uimiti si rezervati: "Creierul este zona cea mai expusa"

Michi Campineanu, liderul trupei Suie Paparude a trecut ieri extrem de aproape de moarte. Medicii spun ca este o minune ca artistul a supravietuit, mai ales ca sansele pacientilor care sufera acest tip de infarct miocardic nu depasesc, statistic, 25%.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

fara descriereMichi va trebui sa renunte la vicii daca vrea sa traiascaMichi Campineanu a ajuns ieri dimineata la spital cu un diagnostic extrem de grav: fibrilatie ventriculara urmat de un infarct miocardic supraacut antero-septal masiv. Pe scurt: o parte din inima i-a murit! Conform specialistilor, in astfel de cazuri, daca nu se intervine in 4 minute, prognosticul este nefavorabil, iar daca resuscitarea intarzie mai mult de 8 minute, rata de supravietuire este extrem de scazuta sau doar teoretica. Practic, rata de supravietuire in astfel de cazuri este undeva intre 2-25%. Conform unor martori la incidentul de ieri de la Timisoara, medicii de la ambulanta au inceput resuscitarea la 5-6 minute de la incident.fara descriereScena de pe care Michi s-a prabusit dupa finalul concertului

„Fibrilatia ventriculara este o tulburare ritm cardiac. Inima are un ritm al ei, insa in situatii patologice se poate inregistra o crestere a frecventei cardiace. Practic, inima nu mai functioneaza normal si nu mai poate asigura functia de pompa cardiaca. Se poate spune ca in cazul unui astfel de infarct, inima moare. De fapt, infarctul reprezinta o necroza, o blocare a vaselor care duc oxigen si substante nutritive in restul organismului. Inima este doar pompa centrala, insa infarctul nu se produce doar la nivelul acestui organ. Evident, creierul este cea mai sensibila zona, deci este extrem de expus”, a declarat Dr. Teodor Poteca, medic chirurg la sectia Chirurgie la Spitalul Clinic Colentina.fara descriereMichi (mijloc) si colegii sai: Dobrica (stanga) si Alexe

Medicul recunoaste ca artistul a avut mare noroc ca a supravietuit acestui infarct. In schimb, el il sfatuieste sa renunte la toate obiceiurile si sa-si schimbe total stilul de viata. „Are 42 de ani, deci sunt sanse bune sa-si revina. Adica sunt sanse mai mari decat in cazul unor pacienti de 60-70 de ani. Trebuie sa renunte la viata agitata de artist, la fumat, la mancarurile cu grasimi, la stres si sa nu mai piarda noptile, daca vrea sa traiasca”, ne-a mai spus Dr. Teodor Poteca.

Medicul consultat de WOWbiz.ro spune ca Mihai Campineanu va ramane in coma indusa atat timp cat doctorii care-l trateaza vor considera necesar. „Este intubat si sedat. I-a fost indusa aceasta stare pentru ca functiile cerebrale, cardiace, pulmonare, etc, sa intre in parametri normali. Cand acest lucru se va intampla, el va fi trezit. Poate in seara asta (ieri-seara, n.r.), poate maine sau poate saptamana viitoare”, a mai declarat doctorul.

Ieri seara, dupa ce a fost operat, starea generala a lui Michi s-a imbuntatit. „A suferit un infarct, iar acum e intr-o stare stabila”, a declarat Mihai Dobre, colegul sau de trupa pentru WOWbiz.ro.

Mihai Campineanu sau Michi este liderul si creierul trupei Suie Paprude, cea mai veche si mai de succes trupa de muzica electronica din Romania. El compune si produce muzica trupei. Din componenta actuala mai face parte Mihai Dobre (DJ, voce) – si el membru fondator al grupului si Marius Andrei (voce).

Una dintre cele mai de succes piese ale formatiei Suie Paparude dateaza din 2004 si da numele albumului "Pentru inimi". Refrenul melodiei parea sa prevesteasca ceea ce s-a intamplat ieri: "Pentru ca sunetul ajunge/Din difuzoare pana-n sange/Pentru ca ca inima ta moare/Atunci cand sunetul dispare".

 

 

 

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate