A fost modificată lista țărilor cu risc epidemiologic! Cei care ajung în România din aceste regiuni intră în carantină

Lista țărilor pe care România le consideră cu risc epidemiologic a fost modificată.

A fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic
Autor: Adriana Mihaela

In articol:

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat o nouă hotărâre prin care a fost modificată lista țărilor cu risc epidemiologic din zona galbenă. Lista a fost actualizată pentru 8 aprilie 2021. Astfel, potrivit anexei la hotărârea numărului 22 a CNSU, din zona galbenă, se instituie măsura carantinării la domiciliu asupra persoanelor care sosesc pe teritoriul României.

Citeste si: Florin Cîțu, anunț de ultimă oră! România ar putea să revină la normalitate de la 1 iunie: „Măsurile pe care le-am luat dau rezultate”

Țările care se regăsesec pe lista modificată sunt: Curaçao, Bonaire, Saint Eustatius and Saba, San Marino, Ungaria, Uruguay, Estonia, Polonia, Serbia, Iordania, Bermuda, Wallis and Futuna, Andorra, Muntenegru, Aruba, Cehia, Franţa, Bahrain, Suedia, Bulgaria, Macedonia de Nord, Bosnia and Herzegovina, Slovenia, Kosovo, Cipru, Isle of Man, Liban, Olanda, Turcia, Palestina, Croatia, Belgia, Seychelles, Republica Moldova, Chile, Austria, Italia, Monaco, Luxemburg, Ucraina, Brazilia, Puerto Rico, Armenia, Kuweit şi Africa de Sud.

Citeste si: Îl mai știți pe Sergiu, tăticul călăreț de la Iași? A dat cu piciorul la tot, a vândut casa cumpărată din donații și s-a mutat din nou în ghetou. Acum, în fața porții stă parcat șmecherește un BMW X6 – Foto- bzi.ro

Starea de alertă este prelungită în România  

Începând cu data de 13 aprilie 2021, se prelungește starea de alertă  pentru 30 de zile.

. Hotărârea de Guvern prevede că în zilele de 23 aprilie şi 30 aprilie, Vinerea Mare, magazinele vor fi închise la ora 20.00, nu la ora 18.00. 

Citeste si: Pe 14 aprilie se decid restricțiile pentru Paște! Vlad Voiculescu: „Sperăm ca noaptea de Înviere să aibă cât mai puține măsuri de protecție”

Pentru ca românii să poată participa la slujba de Înviere, circulația va fi prelungită în perioada 1 mai – 2 mai, în intervalul orar 20:00 – 05:00.

Iar pentru a participa la sărbătoarea religioasă  specifică lunii Ramazan, persoanele pot circula între ora 20:00 – 05:00, în perioada 8 mai – 9 mai. Potrivit surselor, staţiunile montane cât şi cele de pe litoral vor fi deschise, dar la o capacitate de cel mult 70% din capacitate lor maximă 

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Curtea Europeană a Drepturilor Omului: „Vaccinarea obligatorie este necesară într-o societate democratică”

Pandemia de coronavirus și-a pus amprenta pe chipul lui Victor, un asistent medical: ”Un an separă aceste două imagini”

30 de bolnavi infectați cu coronavirus așteaptă eliberarea unui pat pe secția COVID a Spitalului Judeţean din Râmnicu Vâlcea

Tudor Chirilă, revoltat în urma a ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor: „Suntem mințiți cu bună știință”

Se pregătesc deja pentru următoarea pandemie! Se spune că este doar o chestiune de timp

Radu Bănică, fiul lui Ștefan Bănică rupe tăcerea! Ce îi făcea Andreea Marin când era copil!

Prințul Philip, gest incredibil înainte de a muri. A proiectat mașina care îi duce sicriul. FOTO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies