A împlinit 100 de ani şi este mama eroina! Femeia care a uimit o ţară întreagă a avut parte de o petrecere pe cinste

HOMEPAGE

A împlinit 100 de ani şi este mama eroina! Femeia care a uimit o ţară întreagă a avut parte de o petrecere pe cinste

Dumnezeu nu i-a dat să aibă copii, dar... este mamă eroină pentru că a ales să-i crească pe cei ai surorii sale, după ce aceasta a murit. Astăzi, în ziua în care împlineşte 100 de ani, ei au fost primii alături de tanti Ionica să-i mulţumească.

În satul Mareş, din comuna Albota, Argeş, la numărul 137 locuieşte, de când se ştie, Ioana Radu. Este plină de viaţă, are simţul umorului, iar... familia şi vecinii o îndrăgesc tare.  De altfel, Lucica, o vecină, i-a promis demult că ziua în care va împlini 100 de ani nu va fi trecută cu vederea.

Ionică lu' Teterezi, aşa cum o ştie toată lumea, a făcut sacrificiul vieţii: sora ei a murit de tânără, iar ea i-a crescut copiii, un băiat şi o fată.

Pentru că aşa erau vremurile atunci, nu s-a mai căsătorit.
A rămas singură şi a văzut de faţă adoptivă, apoi de nepoţi şi de strănepoţi.

Acum, la aniversare, o parte dintre apropiaţi au făcut tot posibilul să fie lângă ea. Toţi au fost crescuţi, la vremea lor, în patul care este aşezat şi acum în una dintre cele două camere ale căsuţei femeii.

Preotul satului o cunoaşte foarte bine pe Ionică lu' Teterezi, acum o bătrână peste care a trecut vremea, cu bune şi cu rele, şi ştie cum a ajuns femeia să împlinească venerabila vârstă de 100 de ani.