A început distribuirea de alimente de la stat. Iată ce conțin pachetele pentru cei vulnerabili

A început distribuirea de alimente de la stat. Iată ce conțin pachetele pentru cei vulnerabili și cine beneficiază de acest sprijin.

Autor: Alina Petre

In articol:

A început distribuirea de alimente de la stat. Vezi aici ce conțin pachetele pentru persoanele vulnerabile și cine beneficiază de acest sprijin din partea statului.

A început distribuirea pachetelor de alimente

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a declarat că următoarea tranșă de pachete alimentare va fi distribuită începând cu 23 martie, astfel încât să ajungă la persoanele vulnerabile înainte de sărbătorile pascale.

Aproximativ 400 de mii de pachete alimentare finanțate din fonduri europene, prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate, vor ajunge la beneficiari din toată țara, în prima săptămână a lunii aprilie.

„Ne-am propus ca cea de-a șasea tranșă a pachetelor alimentare destinate românilor vulnerabili, a căror distribuție a început, să ajungă la aproximativ 800.000 de beneficiari înainte de Paște.

Lucrăm împreună cu autoritățile locale, astfel încât să ne asigurăm că sunt depuse toate eforturile pentru a nu exista sincope în procesul de distribuție către beneficiari. În acest sens, am făcut un apel către toți primarii să etapizeze distribuția alimentelor în așa fel încât să se evite cozile la preluarea pachetelor, respectându-se totodată calendarul pe care l-am propus.

Citește și: Vouchere vacanță 2023. Angajații din mediul privat ar putea primi tichete de vacanță. Vezi de când ar intra în vigoare măsura

A început distribuirea de alimente de la stat. Iată ce conțin pachetele pentru cei vulnerabili

A început distribuirea de alimente de la stat. Iată ce conțin pachetele pentru cei vulnerabili

[Sursa foto: MediaFax Foto]

Citeste si: Dorința din copilărie pe care Bella Santiago și-a îndeplinit-o la nunta cu Nicu: „M-am simțit foarte bine”. Artista i-a făcut o surpriză soțului, intrând cântând în biserică- kanald.ro

Citeste si: A fost prins criminalul din Berceni. Bărbatul se află în Olanda- stirileprotv.ro

Pachetele conțin alimente de bază pe care toți românii trebuie să le aibă înainte de Sfintele Sărbători și este important ca acestea să le fie livrate la timp. Totodată, avem în plan ca, în Săptămâna Mare, să încărcăm pe cardurile sociale o nouă tranșă din ajutorul de 250 de lei pentru alimente și mese calde pentru toți cei 2,4 milioane de români beneficiari.

Este un sprijin care va conta, cu siguranță, în această perioadă. Vom continua să protejăm securitatea alimentară și în următorii ani, fie sub formă de pachet alimentar, fie sub formă de voucher. Și pentru că vorbim despre produse în cea mai mare parte românești, vom ajuta în acest fel și producătorii naționali”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

Pachete cu alimente de la stat

Pachetele cu alimente din partea statului sunt finanțate din fonduri europene, prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate. Aproximativ 800 de mii de beneficiari vor intra în posesia ajutoarelor înainte de Paște.

Potrivit declarațiilor, un pachet de alimente valorează 390 de lei și are o greutate de 25 de kg. Iată ce conțin pachetele pe care le vor primi persoanele vulnerabile care se încadrează:

 • făină albă de grâu (5 pungi de 1 kg);
 • mălai (4 pungi de 1 kg);
 • paste făinoase (2 pungi de 400 g);
 • ulei (4 sticle de 1 l);
 • zahăr (2 pungi de 1 kg);
 • orez (4 pungi de 1 kg);
 • conserve din carne de vită (5 cutii de 300 g);
 • conserve din carne de porc (3 cutii de 300 g);
 • conserve pate de ficat de porc (5 cutii de 200 g);
 • borcane de compot de fructe (2 borcane de 720 ml);
 • gem de fructe (1 borcan de 360 g);
 • gem de fructe dietetic (1 borcan de 360 g).gem de fructe (1 borcan de 360 g);
 • gem de fructe dietetic (1 borcan de 360 g).

Proiectul are ca scop distribuirea a 7.133.112 de pachete cu alimente (aproximativ 180.000 tone de alimente) în șase tranșe, prima dintre acestea fiind acordată în perioada iunie – august 2020.

Până acum au fost alocate 5 din cele 6 tranșe cu alimente pentru persoane vulnerabile. Bugetul alocat pentru o singură tranșă este de 49 milioane euro.

Citeste si: A murit soția lui Alexandru Arșinel! Vestea tristă a venit de la fiul actorului- kfetele.ro

Citeste si: Calendar ortodox 11 iunie 2023. Ce sărbătoare este duminică?- stirilekanald.ro

Citeste si: Daniel Balaciu a fost chemat în fața judecătorilor, în urma atacului brutal pe care l-a săvârșit. Detaliul neașteptat de pe fața sa a ridicat multe semne de întrebare- radioimpuls.ro

Citește și: 5 Târguri de Paște pe care le poți vizita în 2023

A început distribuirea de alimente de la stat. Iată ce conțin pachetele pentru cei vulnerabili

A început distribuirea de alimente de la stat. Iată ce conțin pachetele pentru cei vulnerabili

[Sursa foto: Inquam]

A doua tranșă de bani pe cardurile sociale

Următoarea tranșă de tichete sociale, în valoare de 250 de lei, va intra pe card în perioada 10- 13 aprilie. Românii din categoriile vulnerabile vor primi pe parcursul acestui an, 6 vouchere în valoare de 250 de lei fiecare, din partea statului, pentru alimente și mese calde. 

Tichetele sociale vor fi distribuite în 6 tranșe, o dată la 2 luni. Fiecare tichet valorează 250 de lei și poate fi folosit pentru a cumpăra alimente, precum și pentru a putea achita mesele calde, la restaurant sau în alte locuri în care pot beneficia de acest serviciu.

Proiectul are ca scop contracararea scăderii standardului de viață și a grupurilor sociale vulnerabile, în ideea de a scădea riscul sărăciei la nivel național.

Surse: mfe.gov.ro, adevarul.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Zile libere aprilie 2023. Vezi cât durează minivacanța de Paște anul acest

Tichete sociale 2023. Vezi când intră următoarea tranșă de bani pe cardurile sociale

A fost prins criminalul din Berceni. Bărbatul se află în Olanda

Cine este și câți ani are șarmantul Dogan din serialul Prețul fericirii! Iată ce familie superbă are celebrul actor Murat Aygen și cu ce se ocupă când nu se află pe platourile...

Calendar ortodox 11 iunie 2023. Ce sărbătoare este duminică?

„Acum se pot face teste.” Stephan Pelger a vorbit despre una dintre cele mai mari dorințe, în ultimul interviu

Au ieșit la iveală detalii cutremurătoare despre tot ce a îndurat Dana Roba. De ce a fost, de fapt, atacată de soțul ei, Daniel Balaciu: "A vrut să se răzbune pe ea"

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies