A început Postul Sfinților Petru și Pavel 2022. Ce NU ai voie să mânânci în acest post

Postul Sfinților Petru și Pavel 2022. Ce reguli trebuie să respecți pentru sănătate și fericire.

Autor: Alexandra Nistor

In articol:

A început Postul Sfinților Petru și Pavel 2022! Postul este cunoscut de către credincioși și Postul Sânpetrului sau Postul de Vară. Perioada următoare este rânduită de Biserică, în cinstea celor doi Apostoli și în amintirea faptelor și minunilor făcute de ei.

Iată ce înseamnă acest post și ce nu este permis să faceți în timpul lui.

Postul Sfinților Petru și Pavel 2022

Postul Sfinților Petru și Pavel 2022 a început astăzi, 20 iunie, și durează opt zile, până la sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel. Postul nu are dată fixă în niciun an și pică în funcție de data la care este sărbătorit Paștele. În general, postul începe în prima duminică de după Rusalii.

Este unul dintre cele mai importante posturi din an, dar și cel mai ușor dintre toate, datorită duratei scurte de timp, fără prea mari restricții alimentare.

Ce NU ai voie să mănânci în Postul Sfinților Petru și Pavel 2022

Ce NU ai voie să mănânci în Postul Sfinților Petru și Pavel 2022

[Sursa foto: Captură YouTube]

Ca în orice post, nici în cel al Sfinților Petru și Pavel nu se fac nunți, deoarece perioada de postire nu trebuie asociată cu petreceri. Postul înseamnă curățarea sufletului și a minții creștinului, iar astfel de evenimente îl abat de la misiunea creștină.

Prin ținerea acestui post se cinstesc și darurile Sfântului Duh, care s-au coborât peste Sfinții Apostoli la Cincizecime.

Citeste si: Cine este Sorin Georgian Olariu, salvamarul care şi-a pierdut viaţa încercând să salveze un om din apele învolburate ale Mării Negre- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Citeste si: Calendar Creștin Ortodox IUNIE 2022. Vezi când are loc sărbătoarea Sf. Petru și Pavel!

Rolul creștinilor, pe lângă abținerea alimentară, de a îndeplini cu succes acest post important este să se roage pentru iertarea păcatelor, sănătate, fericire și pentru cei apropiați. Este o perioadă prielnică de a se renunța la răutate și invidie, lucruri nepermise între noi și apropiații noștri, și de a se îmbrățișa generozitatea și credința.

Pentru rugăciuni, creștinii pot citi acatistul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, cărticele bisericești sau să participe la slujbele din biserici sau mănăstiri.

Ce NU ai voie să mănânci în Postul Sfinților Petru și Pavel 2022

În zilele de luni, miercuri și vineri, este indicat să nu se consume ulei. Zilele de marți și de joi este dezlegare la mâncare gătită cu untdelemn.

Dezlegarea la pește va fi în zilele de 24, 25 și 26 iunie. Pe 24 iunie 2022 este sărbătorită și Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul.

Citeste si: Când NU se fac nunți în 2022? Zilele în care NU se organizează cununii religioase

Alimentele care NU se consumă în Postul Sfinților Petru și Pavel 2022 sunt carnea, ouăle, laptele, brânza sau alte preparate cu origine animală. Ca în fiecare post, excepție de la aceste restricții fac femeile însărcinate, copiii și bolnavii.

sursă: basilica.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Calendar Creștin Ortodox IUNIE 2022. Astăzi are loc sărbătoarea Sf. Petru și Pavel

Cum arată icoana făcătoare de minuni din Grecia, care a fost adusă la Sibiu? Se spune că este ”nefăcută de mâna omenească”

Cum au murit, de fapt, victimele de la Bascov? Medicul legist face lumină în acest caz: "S-au folosit pietre de diferite dimensiuni și obiecte tăietoare despicătoare"

Succes și bucurii pentru 7 zodii începând de astăzi

Soția lui Zelenski e distrusă. A MURIT! Olena Zelenska a izbucnit în lacrimi: Doare foarte mult

„Păcat că la TV arăți altfel” Gabriela Cristea, criticată dur în mediul online

Putin va fi înlăturat. Este știrea momentului în toată lumea

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies