A mai fost un neamt presedinte intr-o tara din Europa de Est! Rudolf Schuster s-a dovedit, insa, un esec total pentru Slovacia!

Klaus Iohannis nu este primul presedinte de origine germana dintr-o tara fost comunista. In 1999, slovacii l-au votat pe Rudolf Schuster, care a candidat din nou in 2004, dar nu a obtinut decat 7,4% din sufragii.

Distribuie pe:

Autor: Matei Vaihan

fara descriereAlegerea lui Klaus Iohannis, reprezentant al minoritatii germane, in functia de presedinte al Romaniei, are un "rezonanta" si in Slovacia anului 1999. La alegerile prezidentiale de atunci, lupta finala a fost adjudecata de Rudolf Schuster, cetatean slovac de etnie germana, care a obtinut 57,18% din voturi (Iohannis a avut 54,43% in Romania), invingandu-l pe Vladimir Meciar.fara descriere Se pare ca slovacii nu au fost multumiti de prestatia presedintelui de origine germana, pentru ca la alegerile urmatoare, din 2004, Schuster s-a plasat doar pe locul 4 in preferintele alegatorilor, obtinand doar 7,4 % din voturi, cel mai slab rezultat obtinut vreodata de un presedinte in functie.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate