A murit actrița Ligia Dumitrescu

Actrița Ligia Dumitrescu a murit marți, 15 aprilie

Distribuie pe:

Autor: A.N.C

A murit actrița Ligia Dumitrescu
A murit actrița Ligia Dumitrescu

Ligia Dumitrescu, născută pe data de 29 august 1936 - București, s-a stins din viață.

Ligia Dumitrescu a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică București, la clasa Profesorilor Lidia Ionescu, Ion Cojar, Radu Penciulescu.

A fost colegă de promoție cu Ștefan Iordache, Irina Petrescu, Sanda Țăranu, Dionisie Vitcu, Constanța Zmeu.

A finalizat studiile cu rolul Marina din ”Unchiul Vanea”, de A.P.Cehov.

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

După absolvire, a fost invitată la Teatrul Dramatic din Constanța, apoi a ales Teatrul din Bacău. Aici, la Bacău, și-a împlinit cariera.

Dintre succesele sale amintim spectacolele Sosesc diseară, Tichia cu clopoței, Hanul de la răscruce, Casa Bernandei Alba, Mortul din pod, Opt femei, Gaițele.

Citeste si: Toți cetățenii trebuie să știe asta! Când și în ce condiții mai ai voie să pleci de acasă! Răspunsul oficial al MAI după Ordonanța Militară și prelungirea Stării de Urgență

Citeste si: Alte 337 de persoane diagnosticate cu coronavirus, numărul total ajungând la 7.216. Bilanţul deceselor este 362

Citeste si: Izolarea a scos tigroaica din Anna Lesko. Cele mai fierbinți imagini cu artista, în bucatarie

A jucat în filme importante: Domnișoara Aurica, regia Șerban Manolescu, în Noiembrie, Ultimul bal, regia Dan Pița, sau în Nuntă mută, regia Horațiu Mălăele.

În 2009 a fost declarată Societar de Onoare al Teatrului Municipal ”Bacovia”, alături de actorii Constanța Zmeu, Doina Iacob, Viorel Baltag, Stelian Preda, Florin Blănărăscu, Despina Prisacaru.

Ultimul spectacol în care a jucat a fost OPT FEMEI, de Robert Thomas, în regia domnului Gheorghe Balint, un spectacol pe care îl veți putea revedea în programul de spectacole Online al Teatrului Municipal Bacovia, informează desteptarea.ro.

Urmatorul articol
Citește și:

Toți cetățenii trebuie să știe asta! Când și în ce condiții mai ai voie să pleci de acasă! Răspunsul oficial al MAI după Ordonanța Militară și prelungirea Stării de Urgență

Micutzu, în Top 10 cei mai vizionați podcasteri de pe Youtube în ultima lună

Alte 337 de persoane diagnosticate cu coronavirus, numărul total ajungând la 7.216. Bilanţul deceselor este 362

Izolarea a scos tigroaica din Anna Lesko. Cele mai fierbinți imagini cu artista, în bucatarie

Prima reacție a lui Traian Băsescu după alegerile locale 2020: „Nicușor Dan nu va intra în Primăria Capitalei până nu...”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies