A murit cel despre care se spunea ca e cel mai bogat salariat roman. Afla filozofia sa privind banii

Bogdan Baltazar a incetat din viata vineri dimineata la varsta de 73 de ani. Unul dintre cei mai cunoscuti bancheri romani, Baltazar, despre care se spunea ca e cel mai bogat salariat roman, avea propria filozofie despre bani si mai ales despre cum se fac ei.

Distribuie pe:

Autor: C.L.

fara descriereBancherul Bogdan Baltazar a murit vineri dimineataBogdan Baltazar a fost cunoscut mai ales pentru pozitia de presedinte de banca pe care a ocupat-o timp de sase ani. Inainte de 89, el a fost director in cadrul Ministerului Afacerilor Externe, iar in anii 90 a fost primul purtator de cuvant al Guvernului Petre Roman. Intr-un interviu acordat revistei Esquire in 2008, Baltazar vorbeste despre rolul banilor in viata sa: “Mi-au placut banii, dar n-am alergat niciodata dupa ei. Banii vin ca o recunoastere a calitatilor, nu sunt scop in sine. Dar, sigur, daca esti recunoscut si totusi banii nu vin la tine, e cazul sa te ingrijorezi. Eu am castigat intotdeauna mult. N-am cine stie ce avere, dar s-a spus despre mine ca sunt pe locul intai in topul oamenilor bogati din salariu. E si asta ceva!”

In ultimii ani, Baltazar a fost consultant financiar independent, pentru ca asa cum afirma nu concepea sa fie pensionar. “Ca profesionist, ca presedinte de banca sau consultant financiar, gestionez banii calculand un raport civilizat profit-risc. Joc, dar ma si protejez. Ca persoana fizica, sunt de o retinere taraneasca. Nu risc niciodată”, afirma Baltazar care credea ca banii nu aduc fericirea, dar te ajuta sa traiesti confortabil... “si sa nu te uiti cand mergi la restaurant in partea dreapta a meniului. Desi eu ma mai uit, ca asta e natura mea. Imi zic: "Gata, domnule, stai nitel, nu mai esti la Ticleni!”.

Bogdan Baltazar a murit vineri dimineata la Spitalul Elias din Capitala, "dupa o lunga si grea suferinta", asa cum au declarat reprezentantii unitatii spitalicesti.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate