A murit cel mai cunoscut cersetor din Sofia! "Sfantul" Dobri Dobrev avea 103 ani! Ce facea cu banii primiti?

Autor: A.M.

Dobri Dobrev, un cersetor celebru din Sofia, a murit pe 13 februarie, la 103 ani.

Bunicul Dobri Dobrev sau sfantul-cersetor, asa i se spunea batranului de 103 ani care putea fi vazut zilnic, indiferent de vreme, langa Catedrala Sfantul Alexandru Nevski sau langa Biserica Sfintii Chiril si Metodie din centrul Sofiei.

Anuntul mortii sale, la 103 ani, a fost facut de un episcop bulgar  si a ajuns imediat in toata presa.

Dobri Dobrev locuia intr-o localitate aflata la 43 de kilometri  de Sofia, Bulgaria, iar din 1988, in fiecare zi, indiferent de vreme, se deplasa in capital unde cersea.
Batranul avea o pensie de 160 de leva bulgaresti (aproximativ 80 de euro), iar banii pe care ii daruiau trecatorii nu erau pentru el. Batranul rugator statea langa Catedrala Sfantul Alexandru Nevski sau langa Biserica Sfintii Chiril si Metodie, ambele aflate in centrul Sofiei, si avea o cutie sau un pahar in care oamenii puneau bani. Atunci cand trecatorii se apropiau de el, batranul spunea “Bucurati-va, intru Domnul!” si de multe ori, smerit saruta mana celor care ii daruiau un banut, scrie ortodoxinfo.ro

Ceea ce l-a facut insa cunoscut pe batranul Dobri Dobrev este faptul ca toti banii primiti ii dona bisericilor care aveau nevoie de reparatii sau oamenilor aflati in nevoie.


La un moment dat, presa a scris cum unul din preoti a povestit cat de uimit a fost sa vada de unde au venit banii de care biserica unde slujea avea mare nevoie. “Nu mi-a venit sa cred cand am vazut chitanta. Cel mai mare ctitor al catedralei este batranul Dobri Bobrev, cel pe care toata lumea il cunoaste, cersetorul imbracat in costum national. Doar intr-un an, batranul a donat catedralei 35.700
de leva (aproximativ 20.000 de euro."

stirilekanald.ro

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies