A murit fostul ministru Bogdan Niculescu Duvăz

Fostul ministru și deputat Bogdan Niculescu Duvăz a încetat din viață aseară, la 70 de ani.

Distribuie pe:

Autor: R.L.

fara descriere

In articol:

Vestea morții fostului politician a fost dată de avocatul Gabriel Liviu Ispas, bun prieten cu Duvăz.

„In aceasta seara, Bogdan Niculescu-Duvaz ne-a parasit! A plecat intr-o lume mai buna, in care sa isi arate sufletul mare... Drum bun, prieten drag! Mergi linistit acolo sus, printre stele...”, a scris pe Facebook avocatul Gabriel Ispas, fost secretar de stat în Ministrul Educației.

Bogdan Nicolae Niculescu Duvăz a avut șapte mandate de deputat și a fost ministru în Guvernele Petre Roman, Victor Ciorbea și Adrian Năstase.

A murit fostul ministru Bogdan Niculescu Duvăz

"A făcut parte din Guvernul care a fost învestit de Parlament. Era ministrul Tineretului și Sportului. A fost un participant la Revoluție și a devenit aproape în mod natural un om politic cu clasă. Era un om inteligent, un om pregătit, arhitect bun de meserie. Un om subtil în analizele politice. În înfruntarea care s-a declanșat în FSN între ceea ce se numește aripa reformistă și aripa conservatoare, el a urmat calea împreună cu mine și cu grupul binecunoscut, calea care a condus la formarea PD.

fara descriere

Am construit PD în condițiile acelea deosebit de complicate, în încleștarea care a avut loc în politica românească, numai că spre deosebire de ceea ce a urmat mai târziu sau astăzi, nu era o încleștare sterilă, era o luptă pentru principii, pentru idei, pentru un proiect de România”, a declarat, îndurerat, și Petre Roman.

Citeste si: Soția lui Petre Roman, mesaj emoționant: ”S-au implinit 10 ani de căsătorie și peste 10 ani de iubire! Îți mulțumesc!”

„Astăzi aproape nimeni nu mai vorbește despre un proiect de România. Noi numai despre asta vorbeam. E o pierdere considerabilă, fiindcă în fond s-a dus dintre noi destul de tânăr. A rămas după ce PD a trecut pe partea de dreapta, brusc. El s-a dus în PSD, fiindcă acolo credeam că îi e mai ușor și mai bine să reprezinte principiile lui. A fost un parlamentar PSD onest în politica românească”, a mai spus Petre Roman la România TV.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate