A murit Nelson Mandela 

Nelson Mandela, primul preşedinte de culoare sud-african, a încetat din viaţă, joi, după o lungă luptă cu boala. Vestea a fost confirmată de preşedintele Africii de Sud, Jacob Zuma.

Distribuie pe:

Autor: V.P.

fara descriere

In vârstă de 95 de ani, Nelson Mandela a fost spitalizat din cauza unei recidive a unei infecţii pulmonare, a anunţat joi dimineaţa preşedinţia sud-africană. Din nefericire, el nu a mai putut face fata bolii si a murit. Anuntul a fost facut, joi seara, de catre presedintele sud-african Jacob Zuma, citat de Reuters. Nelson Mandela, primul presedinte de culoare al Africii de Sud si erou al luptei anti-apartheid, avea 95 de ani.

Fotografia asta are 350 de mii de LIKE-uri! Uite ce imagine emotionanta a postat Beckham cand a aflat de moartea lui Nelson Mandela!

Nicole Scherzinger deplange moartea lui Nelson Mandela! "A fost o onoare sa te cunosc! Odihneste-te in pace"

Mandela era îngrijit la domiciliu de 22 de medici din Johannesburg începând cu 1 septembrie, după ce a fost spitalizat timp de trei luni din cauza unei infecţii pulmonare şi probabil complicaţii multiple.

Arnold Schwarzenegger, indurerat dupa moartea lui Nelson Mandela! "A fost unul dintre eroii mei"

Deşi pneumonia se vindecase, plămânii săi rămăseseră sensibili. "Este dificil pentru el", "este încă foarte sensibil la germeni, prin urmare trebuie menţinut într-un mediu steril. Camera sa este ca un salon de terapie intensivă", declara în noiembrie Winnie Madikizela-Mandela.


Nelson Mandela avea sase nume! Ce semnifica fiecare?

Problemele pulmonare ale laureatului premiului Nobel pentru Pace erau probabil legate de sechelele lăsate de tuberculoză. El a contractat această boală în timpul detenţiei pe insula-închisoare Robben Island, în largul Cape Town, unde a petrecut 18 dintre cei 27 de ani de închisoare în temniţele regimului de apartheid.

Gerard Pique, impresionat de moartea lui Nelson Mandela! "Multumim, Madiba"

Lider al luptei persoanelor de culoare împotriva regimului rasist care se străduia să instituţionalizeze segregaţia în Africa de Sud, Mandela, în vârstă de 94 de ani, a petrecut 27 de ani în detenţie, în perioada 1964-1990.

Din spatele gratiilor, el a devenit simbolul oprimării poporului său, în timp ce lumea întreagă manifesta şi organiza concerte pentru a fi eliberat.

Barack Obama a transmis un mesaj, cu ochii in lacrimi, dupa moartea lui Nelson Mandela

Nelson Mandela s-a nascut pe 18 iulie 1918. A fost un om politic sud-african, care a deţinut funcţia de preşedinte al Africii de Sud în intervalul 1994-1999. Adversar al apartheidului, a fost primul preşedinte al Africii de Sud ales prin vot universal, într-un scrutin larg reprezentativ şi cu participare multirasială. Guvernarea lui Mandela s-a axat pe dezmembrarea moştenirii apartheidului, prin combaterea rasismului instituţionalizat, a sărăciei şi a inegalităţii şi promovarea reconcilierii rasiale. Un susţinător al pan-africanismului şi al socialismului democratic, el a fost preşedinte al partidului Congresul Naţional African din 1991 până în 1997. Pe plan internaţional, Mandela a fost secretar general al organizaţiei interguvernamentale Mişcarea de Nealiniere, între 1998 şi 1999.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate