A murit regizorul Cornel Diaconu!

Regizorul Cornel Diaconu s-a stins din viata la varsta de 65 de ani.

Distribuie pe:

Autor: C.I.P

Regizorul, scenaristul si producatorul Cornel Diaconu s-a nascut la 13 septembrie 1949, in comuna Nicoresti din judetul Galati. A fost mai intai operator de imagine, din 1974, a filmat peliculele "De buna voie si nesilit de nimeni" si "Fair Play".

A debutat ca regizor de filme documentare. in 1981 semna scenariul si regia unui film de propaganda comunista numit "Familia Mea", despre santierul national al tineretului din Rovinari, judetul Gorj, iar in anul urmator realiza "Cele mai frumoase clipe", despre santierul national al tineretului de la Combinatul siderurgic Galati.

A filmat spectacolele Cenaclului Flacara in 1982-1983, realizand un film "Cenaclul Flacara. Te salut, generatie in blugi!", interzis timp de 25 de ani.

Cornel Diaconu este regizor si producator de spectacole. A fost coproducator al filmului "A doua Cadere a Constantinopolului" (1994), realizator al Festivalului Callatis, producatorul celebrului spectacol etno-rock simfonic sustinut de Felicia Filip si formatia K1, noteaza cei de la romaniatv.net.

Citeste si: Surpriză totală! Câți români au murit în pandemie față de 2019 - evz.ro


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate