A murit Scott Walker

Scott Walker, considerat un artist controversat și un compozitor cu adevărat inovativ, a murit luni, 25 martie.

Distribuie pe:

Autor: A.M.

Scott Walker, considerat un artist controversat și un compozitor cu adevărat inovativ, a murit luni, 25 martie. Scott Walker avea 76 de ani.
Solistul și compozitorul a lăsat în urma lui o adevărată moștenire artistică, fiind un considerat unul din pionierii muzicii pop-experimentale.
Anunțul morții sale a fost făcut de casa lui de producție 4AD: "Timp de jumătate de secol, geniul celui născut cu numele Noel Scott Engel, a îmbogățit viețile a mii de oameni", este anunțul oficial al casei de producție.
Cauza exactă a morții lui Scott Walker nu a fost dezvăluit.
Thom Yorke, solistul trupei Radiohead, a fost printre primii care l-au omagiat: "A fost o mare influență pentru Radiohead, dar și pentru mine. Mi-a arătat cum aș putea să-mi folosesc vocea și cuvintele", a spus el, potrivit theguardian.com.

Cine a fost Scott Walker

Scott Walker s-a născut Noah Scott Engel, în Hamilton, Ohio, 1943, însă a copilărit ulterior în California.
În anul 1964 a colaborat cu John Maus - cu numele de scenă John Walker- devenind, apoi, formația The Walker Brothers. "Make It Easy On Yourself" și ȚThe Sun Ain’t Gonna Shine (Anymore)" sunt hiturile care s-au bucurat de cel mai mare succes.
După ce au activat și pe scena pop londenză, trupa s-a despărțit în anul 1967.
Scott Walker a continuat ca artist solo și a compus chiar și pentru coloana sonoră a două producții cinematografice: "The Childhood of a Leader" și "Vox Lux".

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO: