A murit Ştefan Buzoianu, veteranul de război care a trăit 80 de ani cu un glonț lângă inimă! „Nea Fane” avea 100 de ani

Ştefan Buzoianu, veteranul de război care a trăit 8 decenii cu un glonț lângă inimă, a murit la vârsta de 100 de ani.

Autor: Clara Ionescu

In articol:

Veteranului de război Ștefan Buzoianu din Cheia, județul Prahova, a fost rănit în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial și a trăit timp de 80 de ani cu un glonț lângă inimă. El s-a stins din viață la începutul acestei luni, în care ar fi împlinit 101 ani.

„Nea Fane”, așa cum era cunoscut, a fost condus marți, 4 ianurie 2022, a fost înmormântat de către oamenii dragi din viața sa. Veteranul a fost condus pe ultimul drum cu onoruri militare și a fost înhumat la Mânăstirea Cheia.

„Astăzi a fost condus pe ultimul drum, cu onoruri militare, de către familie, apropiaţi, reprezentanţi ai comunităţii locale, dar şi ai judeţului. Slujba şi înhumarea au avut loc la Mănăstirea Cheia.

A plecat discret, aşa cum a trăit, lăsând durere în sufletul apropiaţilor şi celor care l-au cunoscut, dar şi o poveste de viaţă incredibilă", au anunțat reprezentanții CJ Prahova pe pagina de socializare a intituţiei.

veteran

Imagini de la înmormântarea lui Ștefan Buzoianu 

[Sursa foto: Gazetaph.ro ]

Povestea impresionantă de viață a lui „Nea Fane”

Ştefan Buzoianu s-a născut în 1921, la trei ani de la Marea Unire,  și a copilărit într-o familie cu 10 copii.

El a fost încorporat în februarie 1942, iar războiul l-a purtat până la Novorossiisk. „Nea Fane” le-a povestit familiei, nepoților și tuturor românilor despre momentele prin care a trecut în timpul războiului, unele dintre ele fiind cruciale. Una dintre cele mai cunoscute povești are legătură cu momentul în care a văzut moartea cu ochii, după ce a fost împușcat în spate. Glonțul i-a perforat plămânul și a ajuns lângă inimă, unde a stat mai bine de 8 decenii.

Citeste si: "Are cancer!" Laurențiu Reghecampf rupe tăcerea! Din cauza asta nu vrut să intervină până acum în scandalul divorțului!- bzi.ro

Citeste si: Bunătatea încă există! Gestul impresionant făcut de un veteran de război: și-a cedat vaccinul anti-COVID-19 unei tinere bolnave de cancer

După ce a fost împușcat, „Nea Fane” a fost scos din tabăra de luptă și târât de ceilalți soldați pe o poiană de unde a fost preluat de sanitari.

„A fost balamuc mare. Spitalul de campanie era format din niște barăci, eram ținuți pe paie, a fost vai de noi. Eu respiram întrerupt, dar am avut zile. Am stat peste o lună în spital, iar, ulterior, comisia de evaluare a decis să revin pe front”, a povestit Ștefan Buzoianu.

După terminarea războiului, veteranul s-a întors acasă, unde a fost îngrijit de mama sa până rana a fost închisă. Glonțul a rămas în același loc, în contextul în care medicii i-au transmis că scoaterea lui i-ar putea face și mai mult rău.

veteran

Ștefan Buzoianu ar fi împlinit luna aceasta 101 ani 

[Sursa foto: Gazetaph.ro ]

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies