A murit ursul Max, animalul orbit de mic de către proprietari, care scoateau bani cu el la Castelul Peleş! ”Ochii lui văd acum cerul, şi lumina, şi îngerii!”

Ursul Max a murit după 9 ani agonizanţi în faţa Castelului Peleş şi 13 ani buni în Sanctuarul Libearty, de la Zărneşti.

Distribuie pe:

Autor: Petru Luca

Povestea ursului Max, animalul orbit special de proprietari şi scos apoi pentru poze în faţa Castelului Peleş, acum ani buni, este dramatică. ”El e Max. Acest urs a fost orbit de proprietarul lui când era mic. A fost ţinut 9 ani legat cu lanţul de un copac la Peles spre amuzamentul turistilor. Aceştia venea, îi dădeau merdenele, ciocolată sau alte mizerii şi îşi făceau poze cu el.

Dupa 9 ani el a fost salvat de nişte oameni buni şi a fost adus la Libearty, locul unde 91 de urşi trăiesc în natură şi se pot bucura de libertate”, a scris recent Doru Oprea pe Facebook, citat de digi24.ro. 

Mutat acum 13 ani în Sanctuarul Libearty din Zărneşti, Max a fost atracţia principală a locului, fiind favoritul turiştilor şi al celor care se îngrijesc de urşii aduşi aici. Astăzi, însă, Asociaţia Milioane de Prieteni Braşov a făcut anunţul trist al dispariţiei prietenului lor, Max. 

”Ochii frumoşi, lipsiţi (prin mâna crudă a omului) de bucuria culorii, văd acum din nou. Ochii lui văd cerul, şi lumina, şi îngerii! Suferinţa lui, în lumea oamenilor, care n-au ştiut să-i facă decât prea mult rău şi prea puţin bine, a luat sfârşit. Max, cel mai frumos urs din Sanctuarul Libearty, sufletul pe care omul l-a chinuit până dincolo de limita înţelegerii, s-a dus în Cer.

Singurul gând ce ne alină acum, la despărţirea de el, este că pe Max nu îl mai doare nimic, nimeni n-o să îi mai facă nici un rău şi nu va mai fi niciodată chinuit. Rămas-bun Max, nu vom uita niciodată ochii tăi frumoşi care n-au putut să vadă, dar au ştiut să ne arate cel mai frumos suflet si iubire sincera!”,aşa a sunat mesajul emoţionant al asociaţiei. 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Revoltator! Doi romani au ucis o capra la o gradina zoologica din Berlin! "I-au taiat un picior, ca sa-l manance..."

Doi romani au furat o capra si o oaie de la Gradina Zoologica din Berlin si le-au mancat

Tonciu a început să urle în casă,în miez de noapte.Ce i-a făcut soțul

Horoscop Zilnic Marți 19 Ianuarie 2021: Leii vor primi niște vești bune, Săgetătorii vor face progrese în cariera lor

Doliu în teatrul românesc! A murit un mare actor. Avea doar 42 de ani. Era un profesionist al scenei

Ce înălțime are Culiță Sterp? Este cel mai înalt concurent de la Survivor România și îl depășește chiar și pe președintele Klaus Iohannis

Direcția Logistică a MAI, sub lupă. Anchetă pentru ore suplimentare la Interne

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies