A plecat la cules sparanghel, dar a murit răpus de COVID-19

Un cetățean român, plecat în Germania la cules sparanghel, a murit în urma infectării cu noul coronavirus.

Distribuie pe:

Autor: D.A.

fara descriere

 

Victima, în vârstă de 57 de ani, a fost găsită decedată în casă, în data de 11 aprilie. Anunțul a fost confirmat și Ministerul de interne din Stuttgard.

Muncitorul sezonier român lucra la o fermă din Bad Korzingen, la sud-vest de Freiburg, unde culegea sparanghel. Înainte de deces, bărbatul ar fi prezentat câteva simptome similare unei răceli: tuse seacă și nas înfundat. După confirmarea infectării cu coronavirus, Departamentul de Sănătate al districtului Breisgau-Hochschwarzwald a luat măsuri pentru a preveni răspândirea virusului în rândul celorlalţi angajaţi, scrie Der Spiegel. 

Decesul a fost confirmat de MAE de la București, care menţionează că cetăţeanul român se afla în Republica Federală Germania din luna martie, activând ca lucrător sezonier.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că reprezentanţii Consulatului General la Stuttgart sunt în legătură cu membrii familiei cetăţeanului român și acordă asistență inclusiv pentru demersurile de repatriere.

"Reprezentanţii Consulatului General la Stuttgart sunt în legătură cu membrii familiei cetăţeanului român decedat şi acordă asistenţă, inclusiv pentru demersurile de repatriere a trupului neînsufleţit, în limita competenţelor legale şi cu respectarea legislaţiei statului de reşedinţă", arată MAE.

Cererea pentru lucrătorii sezonieri este mare în Germania, în special în cazul recoltelor de sparanghel aflate acum în plină dezvoltare. Companiile de fructe, legume şi vinicultură caută urgent mână de lucru.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate