A plecat la cules sparanghel, dar a murit răpus de COVID-19

Un cetățean român, plecat în Germania la cules sparanghel, a murit în urma infectării cu noul coronavirus.

Distribuie pe:

Autor: D.A.

 

Victima, în vârstă de 57 de ani, a fost găsită decedată în casă, în data de 11 aprilie. Anunțul a fost confirmat și Ministerul de interne din Stuttgard.

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Muncitorul sezonier român lucra la o fermă din Bad Korzingen, la sud-vest de Freiburg, unde culegea sparanghel. Înainte de deces, bărbatul ar fi prezentat câteva simptome similare unei răceli: tuse seacă și nas înfundat. După confirmarea infectării cu coronavirus, Departamentul de Sănătate al districtului Breisgau-Hochschwarzwald a luat măsuri pentru a preveni răspândirea virusului în rândul celorlalţi angajaţi, scrie Der Spiegel. 

Decesul a fost confirmat de MAE de la București, care menţionează că cetăţeanul român se afla în Republica Federală Germania din luna martie, activând ca lucrător sezonier.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că reprezentanţii Consulatului General la Stuttgart sunt în legătură cu membrii familiei cetăţeanului român și acordă asistență inclusiv pentru demersurile de repatriere.

"Reprezentanţii Consulatului General la Stuttgart sunt în legătură cu membrii familiei cetăţeanului român decedat şi acordă asistenţă, inclusiv pentru demersurile de repatriere a trupului neînsufleţit, în limita competenţelor legale şi cu respectarea legislaţiei statului de reşedinţă", arată MAE.

Cererea pentru lucrătorii sezonieri este mare în Germania, în special în cazul recoltelor de sparanghel aflate acum în plină dezvoltare. Companiile de fructe, legume şi vinicultură caută urgent mână de lucru.


Citește și:

Fotografia inedită postată de Nicușor Dan, după ce a câștigat Primăria Capitalei! Gabriela Firea nu se aștepta la acest gest

Live Video Puterea Dragostei - Ediția de luni, 28 septembrie, prima parte Vezi emisiunea Online

Prima reacție a lui Traian Băsescu după alegerile locale 2020: „Nicușor Dan nu va intra în Primăria Capitalei până nu...”

Rezultate parțiale Alegeri Locale București: Gabriela Firea 39 %, Nicușor Dan 47,2%, Traian Băsescu 8,6 %

Rezultate finale Alegeri Locale 2020! Date oficiale BEC. Live Update cu numărătoarea voturilor

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies