A salvat o acvila de pe marginea drumului

Salvare spectaculoasa la Busteni (jud. Prahova). O acvila a fost gasita de salvamontistul Claudiu Vasilescu. Pasarea zacea pe marginea Drumului National 1, dupa ce s-a ciocnit cu un TIR, scrie valeaprahovei.tv.

Distribuie pe:

fara descriereClaudiu Vasilescu s-a fotografiat cu pasarea, inainte s-o eliberezeAcvila, o pasare rapitoare de zi, mare si puternica, cu ciocul drept la baza si inconvoiat la varf, cu penele care acopera picioarele pana la degete, cu gheara puternice si cu aripi lungi si ascutite, este utilizata de multe popoare si civilizatii ca simbol national, fiind considerata o intruchipare a puterii si frumusetii.

Amon Ra, cea mai mare zeitate la anticii egipteni, era reprezentat ca un om cu cap de acvila. Aceasta este, pe scurt, insemnatatea pasarii salvate, la sfarsitul saptamanii trecute, de Claudiu Vasilescu, un salvamontist din Busteni. Pasarea s-a lovit de un TIR si zacea pe marginea DN 1. Mai multi turisti s-au adunat in jurul ei. "Unul chiar a vrut sa o ia acasa si s-o impaieze", a declarat Vasilescu.

fara descriereAcvila din Parcul Nicolae Romanescu traieste in captivitate de cand a fost salvataSalvamontistul a luat pasarea acasa, a ingrijit-o, i-a dat de mancare, iar dupa ce acvila si-a mai revenit a dus-o pe creasta muntelui si i-a dat drumul. In momentul in care s-a simtit libera, pasarea a zburat imediat.

O poveste similara are si acvila din Parcul Nicolae Romanescu din Craiova. Aceasta a fost gasita tot in luna decembrie, pe marginea unui drum, aproape inghetata. A fost salvata si, de 8 ani, este admirata de vizitatorii parcului.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate